Προσφυγή Γκριμάλντι στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κατά του «deal» Attica Group – Hellenic Seaways

Προσφυγή Γκριμάλντι στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κατά του «deal» Attica Group – Hellenic Seaways

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού (DG COMP) προσφεύγει ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι ισχυριζόμενος ότι θα προκύψει συγκέντρωση στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά από την κυοφορούμενη εξαγορά του 50,3% της Hellenic Seaways (HSW) που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς από την Attica Group. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ιταλικού ομίλου Εμανουέλε Γκριμάνλτι ο οποίος κατέχει το 95% των μινωνικών γραμμών και έχει αυξήσει την συμμετοχή στοι μετοχικό κεφάλαιο της HSW σε 48,53% αν η συμφωνία εγκριθεί «ο πρώτος και ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στο Αιγαίο θα συνενωθούν αποκτώντας κυρίαρχη θέση». 

Σύμφωνα με τον κ. Γκριμάνλτι ο όμιλος του ετοιμάζει επίσημη προσφυγή στην DG CΟMP στην οποία θα καταγράφει τα επιχειρήματά του ενάντια στην συνφωνία η οποία κατ' αυτόν έγινε «έξω από φυσιολογικές παραμέτρους». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης Attica στις αρχές Αυγούστου προς το χρηματιστήριο ήλθε σε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέχει το 40,5% της HSW, αλλά και έναν αριθμό μικρομετόχων για την εξαγορά των μετοχών τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή