ΚΟΣΜΟΣ

Η πλειοψηφία των Γάλλων αντιτίθεται στην εργασιακή μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η πλειοψηφία (58%) των Γάλλων τάσσεται κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού κώδικα, το πρώτο μεγάλο πολιτικό μέτρο της πενταετίας του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Atlantico δείχνει ότι το 58% των Γάλλων είναι αντίθετο στη μεταρρύθμιση των εργασιακών που περιλαμβάνεται σε διατάγματα, έναντι 42% που την υποστηρίζουν.

Οι ψηφοφόροι του Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο, στηρίζουν ευρέως τη μεταρρύθμιση (82% έναντι 18%).

Για μια ακόμα ευρύτερη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (71% έναντι 29%), η μεταρρύθμιση θα «μειώσει τη δύναμη των συνδικάτων στις επιχειρήσεις». Για το 54% (έναντι 46%), θα «επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας των μισθωτών».

Μόλις το 43% (έναντι 57%) πιστεύει ότι η μεταρρύθμιση θα «βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», το 36% (έναντι 64%) ότι θα «ενισχύσει την ανάπτυξη» και το 31% ότι θα συντείνει στη μείωση της ανεργίας.

Ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις, μείωση των προθεσμιών για τις προσφυγές των μισθωτών, δυνατότητα διαπραγμάτευσης χωρίς τα συνδικάτα: τα διατάγματα που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη ηλεκτρονικά χθες, 31 Αυγούστου, σε δείγμα 1.004 ερωτηθέντων, αντιπροσωπευτικό των Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ