Επίθεση Γαβρόγλου στον πρόεδρο ΟΛΜΕ για το νέο λύκειο

Επίθεση Γαβρόγλου στον πρόεδρο ΟΛΜΕ για το νέο λύκειο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση έκανε χθες το υπουργείο Παιδείας στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο για τις δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) σχετικά με την πρόταση του υπουργείου για τη νέα δομή του λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ έχει αντιδράσει αρνητικά στην πρόταση του υπουργείου, ωστόσο το υπουργείο εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση εστιάζοντας σε ένα απόσπασμα των δηλώσεών του στο ΣΚΑΪ: «Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί “θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών" για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι “μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει”, υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του», ανέφερε το υπουργείο.

Κατόπιν, κάλεσε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ «να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί. Είναι απαράδεκτες δηλώσεις, που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, τους οποίους το υπουργείο Παιδείας στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του».

Από την πλευρά του και μετά την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Παπαχρήστος δήλωσε στην «Κ»: «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει αποσαφηνίσει ότι ζητεί την αυτονομία του λυκείου, το οποίο δεν θα εμπλέκεται στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απαντώ στον κ. Γαβρόγλου ότι ως πρόεδρος εκτελώ τις αποφάσεις του κλάδου και δίνω λόγο στους συναδέλφους και όχι στους υπουργούς. Σχετικά με τις αφόρητες πιέσεις που θα δεχθούν οι καθηγητές, θυμίζω ότι στο διάστημα που είναι υπουργός δεν έκανε τίποτε για να προστατεύσει τον κλάδο από το κύμα βαθμοθηρίας μαθητών και γονιών, το οποίο αναμένεται να ενταθεί με το σύστημα που προτείνει το υπουργείο Παιδείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή