ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολική πτήση Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΑ πάνω από το Καστελλόριζο

Ο Ευ. Αποστολάκης ενημερώθηκε για την απαιτητική καθημερινότητα στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της 115 Π.Μ. στη Σούδα.

Πτήση πάνω από το Καστελλόριζο, στο πλαίσιο παρακολούθησης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήσαν χθες νωρίς το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ Χρ. Χριστοδούλου. Επιβαίνοντας σε δύο F-16 Block 52 Plus της 340 Μοίρας που απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, οι αρχηγοί ακολούθησαν μια πορεία προς τα βόρεια του Ηρακλείου (νήσος Δίας), την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελλόριζο, προτού επιστρέψουν προς την Κρήτη. Τα δύο αεροσκάφη πέταξαν σε σχηματισμό ζεύγους, πραγματοποιώντας σενάριο αποστολής το οποίο περιλάμβανε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους, καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των δύο αεροσκαφών.

Ο συμβολισμός της πτήσης των κ. Αποστολάκη και Χριστοδούλου στο Καστελλόριζο είναι προφανής, σε μια περίοδο κατά την οποία η τουρκική κινητικότητα στην περιοχή είναι ελεγχόμενη μεν, αυξημένη δε, σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε εκτενώς για την απαιτητική καθημερινότητα στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της 115 ΠΜ στη Σούδα, προτού επιστρέψει στην Αθήνα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ