ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Μουμπάι

Σφοδρότατες οι βροχοπτώσεις στην Ινδία, όπου κατέρρευσε κτίριο, αλλά και στο Πακιστάν.

ΜΟΥΜΠΑΪ. Εννέα νεκροί και περίπου 20 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου στο Μουμπάι. Διασώστες αναζητούν σήμερα περισσότερους από 20 ανθρώπους και υπάρχoυν φόβοι πως είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια ενός εξαώροφου κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε νωρίς το πρωί στο Μουμπάι έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχών, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους εννέα.

Οι διασώστες εκτιμούν πως περισσότεροι από 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Eπιχειρήσεις διάσωσης

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Οκτώ επιζώντες έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Εχουμε στείλει 12 πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή. Ασθενοφόρα είναι επίσης έτοιμα να μεταφέρουν τα θύματα στο νοσοκομείο», δήλωσε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το δυστύχημα είναι το δεύτερο που σημειώνεται στο Μουμπάι μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Τον Ιούλιο, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο φέρεται ότι πραγματοποιούνταν χωρίς άδεια εργασίες ανακαίνισης.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη διακριβώσει τα αίτια του σημερινού δυστυχήματος.

Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Reuters ότι στο παλιό αυτό κτίριο διέμεναν εννέα οικογένειες. Βρισκόταν στη συνοικία Ντόνγκρι, μια περιοχή με στενούς δρόμους και πολλά κτίρια στη σειρά, κάποια εκ των οποίων κατασκευάστηκαν σχεδόν πριν από 100 χρόνια. Στο υπόγειο του κτιρίου που κατέρρευσε στεγαζόταν η αποθήκη ενός ζαχαροπλαστείου και οι περισσότερες οικογένειες που κατοικούσαν στους υψηλότερους ορόφους βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους καθώς το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ινδία, όπως και το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ, και έχουν προκαλέσει τον θάνατο 1.200 ανθρώπων ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι σπάνιες στην Ινδία, κυρίως στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων εξαιτίας της κακής κατασκευής των κτιρίων.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ