Αντιπαράθεση ΝΔ – Υπ. Προστασίας του Πολίτη για το Πυροσβεστικό Σώμα

Αντιπαράθεση ΝΔ – Υπ. Προστασίας του Πολίτη για το Πυροσβεστικό Σώμα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπ. Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Τόσκας περί «κομματικών φαινομένων» εντός της Πυροσβεστικής. 

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι το «Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου και συνέχισε τις καταγγελίες λέγοντας πως «χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού».

Η ΝΔ, δια στόματος Βασίλη Κικίλια, αναφέρει πως «οι Έλληνες πυροσβέστες, σύγχρονοι ήρωες στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, σώζουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας» και καλεί το πρωθυπουργό να πάρει θέση για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Τόσκα. 

Η δήλωση Κικίλια: 

«24 ώρες μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του κ. Τόσκα κατά των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, η Κυβέρνηση σιωπά.

Οι Έλληνες πυροσβέστες, σύγχρονοι ήρωες στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, σώζουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας.

Ο κ. Τόσκας, όμως, τους κατηγορεί για ανεπάρκεια!

Ο ίδιος υπήρξε υψηλόβαθμος στρατιωτικός, αλλά – όπως φαίνεται – δεν έμαθε ποτέ ότι την αποτυχία την αναλαμβάνει ο στρατηγός και δεν τη φορτώνει στους στρατιώτες του.

Aπάντηση υπουργείου

«Ο κ. Κικίλιας πριν μιλήσει θα πρέπει να γυρίσει πίσω και να αναλογιστεί γιατί δεν έκαναν ούτε ένα βήμα στη βελτίωση του Πυροσβεστικού Σώματος σε αντίθεση με τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ίδρυσε Σχολές και έβαλε τις βάσεις του εκσυγχρονισμού, αλλά και της δικαιοσύνης, κάτι που όλα τα στελέχη αναγνωρίζουν.

Ο κ. Κικίλιας σκοπίμως επιμένει να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή