Kικίλιας: O Κυρ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος πολιτικός, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας

Kικίλιας: O Κυρ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος πολιτικός, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως με την καθυστέρηση στην δεύτερη αξιολόγηση ο στόχος για ανάπτυξη στο 1,8% σε ετήσια βάση δεν επιτεύχθηκε, άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον «Real FM».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε, πως «η κυβέρνηση, μόνιμα δήθεν, διαπραγματεύεται, δήθεν διεκδικεί κάτι καλύτερο και μόνιμα ερχόμαστε για να τους δούμε να παίρνουν νέα μέτρα» επισημαίνοντας πως για να απελευθερωθούν οι οικονομικές δυνάμεις της χώρας και να μεγαλώσει το ΑΕΠ της, πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό με την υπερφορολόγηση.

«Η ΝΔ δεν θεωρητικολογεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεκριμένα, όταν μιλάει για μείωση της φορολογίας, πάση θυσία το εννοεί» είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα, ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση που είχε κορμό τη ΝΔ μείωσε μονομερώς το ΦΠΑ από το 23% στο 13%, τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και στις ασφαλιστικές εισφορές και απέδειξε στους εταίρους μας ότι αυτό μπορεί να γίνει όταν υπάρχει ένα κράτος και μια κυβέρνηση, που οργανωμένα και δομημένα λειτουργούν υπέρ του πολίτη».

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως τα τελευταία χρόνια, το μόνο που κάνει είναι «να υπερφορολογεί αγρίως τους πάντες» αναφέροντας επίσης, πως δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής προμηθειών στα νοσοκομεία, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μονάδα υγείας, αυθαιρέτως, κάνει τις δικές της προμήθειες σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

«Εμείς αποδείξαμε στην ελληνική κοινωνία πως μπορούμε να μειώνουμε φόρους και να εξοικονομούμε δαπάνες, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποτύχει παντελώς. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, γέλαγαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν μιλώντας για απολύσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρει και δεν θέλει και δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δηλώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πολύ σοβαρά και υπεύθυνα, πέρυσι στη ΔΕΘ, παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ και μάλιστα ήταν πολύ συγκεκριμένος στις εξαγγελίες του, πχ. 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ και όχι 50% για τα επόμενα δυο χρόνια, γιατί τα έχει υπολογίσει και ξέρει ότι μέχρι τόσο αντέχει η οικονομία μας»

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος πολιτικός, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και δεν επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Όσον αφορά την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε, πως θα μιλήσει και φέτος στη ΔΕΘ τεκμηριωμένα και με στοιχεία.

«Πέρα από τους αριθμούς υπάρχει και ο οραματικός λόγος και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και η οικονομία είναι ψυχολογία και επίσης πρέπει να δημιουργηθεί στους πολίτες η αίσθηση, ότι αυτός που κυβερνάει και έχει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του, τους λέει αλήθεια και δεν τους κοροϊδεύει» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στους συμβασιούχους, λέγοντας πως το 2014 ήταν 63.000 και σήμερα είναι 77.000.

«Οι στρατιές των συμβασιούχων και η κομματοποίηση του κράτους σημαίνουν οικονομική επιβάρυνση των πολιτών» τόνισε, προσθέτοντας πως σε όλους τους δείκτες της διαφθοράς παρατηρείται χειροτέρευση της θέσης της χώρας.

Αναφερόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό, ο κ. Κικίλιας είπε, πως «με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις» ενώ τον κατηγόρησε πως

όταν ήταν στην αντιπολίτευση απειλούσε τους επενδυτές και τους έλεγε μην έρθουν στη χώρα γιατί θα τους κυνηγήσει δικαστικώς.

«Αυτός που μπορεί να φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας για τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε. Ο κ. Κικίλιας κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για τις απαράδεκτες και απαξιωτικές, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις που έκανε για τους πυροσβέστες ο κ. Τόσκας, εν μέσω μάλιστα αντιπυρικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή