Study Abroad στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Study Abroad στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σκοπός της φοίτησης στο πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο να προετοιμάσει νέους επιστήμονες και επαγγελματίες, αλλά ευσυνείδητους πολίτες, μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, διευρύνοντας παράλληλα τους ορίζοντές τους.

Πέρα από μια σπάνια εκπαιδευτική εμπειρία, η ευκαιρία να σπουδάσει κανείς σε διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα σε χώρες του εξωτερικού είναι αναμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής όπου μελλοντικοί επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο, και μέσα από την επαφή τους με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να αναπτυχθούν τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Με συνεκτικό άξονα την εκπαίδευση, το πρόγραμμα Study Abroad του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να φοιτήσουν για κάποιο διάστημα σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία με εξαιρετικά συμφέροντες όρους, χωρίς να επωμίζονται το δυσβάσταχτο κόστος των πανεπιστημίων αυτών, αλλά καταβάλλοντας τα δίδακτρα του Deree. Πιστό στις αρχές του, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη στους μαθητές του. Ενδεικτικά, για το 2017-18, το Deree θα διαθέσει 3,8 εκατ.  ευρώ σε σπουδαστές μέσω ακαδημαϊκών υποτροφιών, υποτροφιών οικονομικής στήριξης και μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης.

Study Abroad στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-1

Στο πρόγραμμα Study Abroad μπορούν να πάρουν μέρος φοιτητές από τα 27 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα (majors) αλλά και από 43 υποειδικότητες (minors) που προσφέρονται στο Κολλέγιο, τα οποία οδηγούν σε Bachelor of Science και Bachelor of Arts, καθώς και τίτλους Master σε έξι υπερσύγχρονες ειδικότητες, με πιο πρόσφατη το Data Science. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Deree έχει δημιουργήσει συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια διεθνώς, όπως για παράδειγμα το Cornell, το Emory και το Stanford.

Ακόμη, μέσα από μια γεύση του πώς είναι η ζωή και η μάθηση στο εξωτερικό, οι απόφοιτοι του Deree έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ, και άρα να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για επαγγελματική αποκατάσταση. Με συγκριτικό πλεονέκτημά τους τα ακαδημαϊκά προσόντα και δεξιότητες που αποκτούν καθ’όλη τη διάρκεια των σπουδών τους «βλέπουν» τις πόρτες κορυφαίων ομίλων σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως για παράδειγμα το  Libra Group, η Coca Cola, η Diageo, η ΤΙΤΑΝ, η Johnson & Johnson, η Imerys, κ.ά. να ανοίγονται  μπροστά τους. Μάρτυρας της ακόλουθης επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας τους, οι αριθμοί: 53.000 απόφοιτοι του Deree απασχολούνται σε 1.700 εταιρείες σε 60 χώρες.

Study Abroad στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-2

Οι τίτλοι σπουδών του Deree είναι αναγνωρισμένοι από τον New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον αρχαιότερο και σημαντικότερο οργανισμό πιστοποίησης στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα τα πτυχία του να αναγνωρίζονται από κορυφαία πανεπιστήμια στην Αμερική, όπως το Harvard, το Yale, το MIT καθώς και δεκάδες άλλα σε όλον τον κόσμο. Με εφόδιο τις γνώσεις τους αλλά και την εμπειρία που αποκτούν μέσα από την συμμετοχή τους σε προγράμματα όπως το Study Abroad, οι απόφοιτοι του Deree αυξάνουν τις πιθανότητές τους να γίνουν δεκτοί για μεταπτυχιακά στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή