Πάου Γκαζόλ: Η Ισπανία άργησε, αλλά ήρθε…

Πάου Γκαζόλ: Η Ισπανία άργησε, αλλά ήρθε…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καλύτερος επίλογος στη θητεία του Πάου Γκαζόλ στην Εθνική Ισπανίας, με την οποία συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στο χθεσινό παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, δεν θα είναι άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο 40ό Ευρωμπάσκετ, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου.

«Τέταρτος τίτλος στις πέντε τελευταίες διοργανώσεις; Φυσικά αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό είμαι εδώ. Για το χρυσό! Η ομάδα μας έχει μεγάλες φιλοδοξίες, διαθέτει ταλέντο και είμαστε όλοι καλοί φίλοι μεταξύ μας. Ηρθαμε για να κερδίσουμε», είπε με πλατύ χαμόγελο ο 37χρονος φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, που είχε κερδίσει, σχεδόν… μόνος του, το χρυσό μετάλλιο της Ισπανίας στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, στη Λιλ. Εχοντας δίπλα του τον συνομήλικο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες από την Εθνική Παίδων των «φούριας ρόχας», ο Πάου Γκαζόλ μίλησε για την «κληρονομιά» διακρίσεων και μεταλλίων που θα αφήσει στους διεθνείς διαδόχους του: «Υπάρχει καταξιωμένο παρόν και εγγυημένο μέλλον. Το ισπανικό μπάσκετ άργησε πολλές δεκαετίες για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια και μετά την δική μου αποχώρηση.

Στη φετινή ομάδα, λείπει ο Γιουλ, που ήταν εξαιρετικά άτυχος και θέλουμε να παίξουμε και γι’ αυτόν. Μετά το “Ισπανία” που φωνάζουμε στην αρχή και στο τέλος των αγώνων, φωνάζουμε και το όνομα του Σέρχιο. Το ίδιο θα γινόταν και για κάθε παίκτη που θα τραυματιζόταν και δεν θα ήταν μαζί μας στο Ευρωμπάσκετ. Είμαστε πολύ φίλοι και αυτό το πνεύμα “σφραγίζει” κάθε κίνηση μας», είπε ο μεγαλύτερος αδελφός του Μαρκ Γκαζόλ και θυμήθηκε το ντεμπούτο του Γιουλ στην Εθνική Ισπανίας, στο Ευρωμπάσκετ του 2009, όταν είχε αστοχήσει στο τελευταίο σουτ και είχε ακούσει εξ τα αμάξης: «Ηταν πρωτάρης στην Εθνική και δεν έπρεπε να αναλάβει το τελευταίο σουτ στον αγώνα με την Τουρκία. Του είπα στα αποδυτήρια ότι πρέπει πρώτα να σκέφτεται την πάσα και τη συνεργασία και το κατάλαβε. Γι’ αυτό έγινε και σπουδαίος παίκτης».

• Το έπος της νίκης που είχε πετύχει η εθνική ομάδα επί των Ηνωμένων Πολιτειών στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου πριν από 11 χρόνια στη Σαϊτάμα, μνημονεύτηκε από τον Βασίλη Σπανούλη κι άλλους πρωταγωνιστές στo Διαδίκτυο. Η φωτογραφία του ταμπλό με το τελικό σκορ 101-95 είναι χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού μπάσκετ. Εκτοτε, οι Αμερικανοί διεθνείς του ΝΒΑ δεν έχουν χάσει ούτε σε… ημίχρονο… φιλικού παιχνιδιού.

• Στο Μέτσοβο, χωρίς εφτά διεθνείς παίκτες, θα αρχίσει σήμερα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή