Ευκαιρία της Φεράρι στο… γήπεδό της

Ευκαιρία της Φεράρι στο… γήπεδό της

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτο ενδιαφέρον και μικρή διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 στην πίστα της Μόντσα. Ο Λιούις Χάμιλτον, νικητής στο γκραν πρι του Σπα, το πρώτο μετά τη θερινή διακοπή μείωσε τη διαφορά του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στους επτά βαθμούς, αποδεικνύοντας πως οι αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι ανταγωνιστικοί, απαιτητικοί και δύσκολα προβλέψιμοι.

Αναμφίβολα, η εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος κρατά σε υψηλά επίπεδα την ανταγωνιστικότητα μεταξύ οδηγών και κατασκευαστών και κάθε πίστα κρύβει τις δικές της παγίδες και εκπλήξεις, δημιουργώντας τις λεπτομέρειες που θα κάνουν στο τέλος τη διαφορά.

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε σπουδαία νίκη στο Βέλγιο, ξεκινώντας τον αγώνα από την πρώτη θέση, την οποία δεν απώλεσε σε κανένα σημείο του αγώνα. Η πίστα του Σπα αποδείχθηκε κομβική για τον Βρετανό πιλότο το περασμένο Σάββατο, καθώς ο Χάμιλτον κατέκτησε την 68η «pole position» της καριέρας του, ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ. Μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης στα δοκιμαστικά, ο Ρος Μπράουν στενός συνεργάτης και φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ μετέφερε τα συγχαρητήρια της οικογένειας Σουμάχερ προς τον Βρετανό που βούρκωσε. «Ακούγοντας το μήνυμα του Ρος, δεν έχω να πω τίποτα άλλο, εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προσεύχομαι για τον Μάικλ και την οικογένειά του συνέχεια», ανέφερε ο Χάμιλτον που μέσω ενός μηνύματος στο twitter στη συνέχεια έγραψε πως «ήταν τιμή μου να αγωνιστώ μαζί σου. Το να ισοφαρίσω τις δικές σου pole positions είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα». Το μήνυμα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόταν από μια φωτογραφία του Μίκαελ Σουμάχερ.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, καθώς η πίστα της Μόντσα είναι το 13ο από τα 20 συνολικά γκραν πρι της σεζόν, κάθε λάθος του οδηγού ή του κατασκευαστή ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό ως προς την εξέλιξη των τίτλων. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ της… γηπεδούχου αυτό το Σαββατοκύριακο Φεράρι έχει 220 βαθμούς με τον Λιούις Χάμιλτον να ακολουθεί με 213. Στην τρίτη θέση ο Βάλτερι Μπότας 179.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, αναμένονται καταιγίδες στην ιταλική πίστα τουλάχιστον μέχρι τις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής και του αγώνα υπό βροχή.

Η πίστα της Μόντσα είναι μία από τις πιο απαιτητικές για τα μονοθέσια, καθώς σχεδόν στο 80% κάθε γύρου οι οδηγοί έχουν πατημένο στο τέρμα το γκάζι, πράγμα που οδηγεί πολλές φορές σε μηχανικά προβλήματα των αυτοκινήτων. Το μήκος της πίστας είναι 5.793 μέτρα και περιλαμβάνει 11 στροφές. Ο γρηγορότερος γύρος έχει καταγραφεί από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο το 2004 με χρόνο 1:20:089. Σήμερα είναι προγραμματισμένες οι κατατακτήριες δοκιμές και αύριο πραγματοποιείται ο αγώνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή