Ρεκόρ ο Ρονάλντο, παραπαίει η Ολλανδία

Ρεκόρ ο Ρονάλντο, παραπαίει η Ολλανδία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εξελίσσεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς τα ρεκόρ μοιάζουν να υπάρχουν απλώς για να τα σπάει ο Πορτογάλος. Με το χατ τρικ του στον αγώνα με τα Νησιά Φερόε, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 78 γκολ με τα εθνικά χρώματα και άφησε πίσω του τον Πελέ που είχε πετύχει 77 με την Εθνική Βραζιλίας. Πρώτος στη σχετική λίστα των σκόρερ με τις εθνικές ομάδες παραμένει ο Αλί Νταΐ που σταμάτησε στα 109 με τη φανέλα του Ιράν, αλλά με τους ρυθμούς που σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να τον φτάσει.

Η συντριβή της Ολλανδίας από τη Γαλλία με 4-0 ισοφάρισε την πιο βαριά ήττα στην ιστορία των «οράνιε», που είναι δεδομένο πως θα απουσιάσουν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Η δεύτερη διαδοχική απουσία από μεγάλη διοργάνωση (μετά το Euro 2016) σηματοδοτεί την παρακμή της Εθνικής Ολλανδίας, επιβεβαιώνοντας πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν οι σπουδαίες προσωπικότητες του παρελθόντος. Η Ολλανδία, ούσα σε μεταβατική φάση μετά την εξαιρετική παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, όταν και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Αργεντινή, έμοιαζε να έχει εξασφαλισμένη την επιτυχημένη πορεία της, συνδυάζοντας παίκτες της προηγούμενης γενιάς, όπως οι Ρόμπεν, Σνάιντερ και Φαν Πέρσι, με νεότερους όπως οι Ντεπάι, Κλάασεν και Γιάνσεν, αλλά η «συνταγή» δεν πέτυχε. Είναι σχεδόν αδύνατο να βγαίνουν κάθε χρονιά παίκτες της ίδιας αξίας, ωστόσο η συγκεκριμένη φουρνιά ποδοσφαιριστών δείχνει να είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών, δίχως να διαθέτει κάποιον ξεκάθαρο αστέρα σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Αντιθέτως, η εθνική ομάδα της Γαλλίας διαθέτει ίσως το κορυφαίο ρόστερ της ιστορίας της με παίκτες σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία, που ήδη αποτελούν αστέρες των συλλόγων τους. Παίκτες όπως ο Γκριζμάν, ο Πογκμπά, ο Εμπαπέ, ο Κουρζαβά, ο Λακαζέτ και ο Ματουιντί δεν έχουν βρεθεί καν στην κορύφωση της καριέρας τους και το μέλλον των «τρικολόρ» αναμένεται ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή