Ιράκ: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στη Σαμάρα

Ιράκ: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στη Σαμάρα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας εναντίον σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενεργειας βορείως της Βαγδάτης, κοντά στην πόλη Σαμάρα, η οποία είχε αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων.

Οι τρεις καμικάζι φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά κάτω από «στρατιωτικές στολές», δήλωσε ο στρατηγός Κάσεμ αλ-Ταμίμι, επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας που προστατεύουν τις ηλεκτρικές και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

«Σκότωσαν επτά ανθρώπους και τραυμάτισαν 12 άλλους», δήλωσε ένας αστυνομικός. Ένας από τους δράστες της επίθεσης κατάφερε να ανατινάξει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, ενώ οι δύο άλλοι «σκοτώθηκαν και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν» έπειτα από επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο στρατηγός Ταμίμι δήλωσε ότι ο ηλεκτρικός σταθμός δεν σταμάτησε να λειτουργεί.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής των σιιτών του Ιράκ, Άιντ αλ-Άντχα.

Το 2014, το ΙΚ κατέλαβε στη διάρκεια μιας ταχείας επίθεσης εναντίον στρατευμάτων σε άτακτη υποχώρηση σχεδόν το ένα τρίτο του Ιράκ. Από τότε έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και αυτή τη στιγμή κατέχει μόνο δύο θύλακες στη χώρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση πραγματοποιεί ωστόσο τακτικά επιθέσεις σε πόλεις που έχουν ανακαταληφθεί από τις ιρακινές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή