ΟΑΕΔ: Παντελής έλλειψη οργάνωσης

ΟΑΕΔ: Παντελής έλλειψη οργάνωσης

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «άμεση και κατά προτεραιότητα υλοποίηση αιτημάτων προμηθειών στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης Αιχμής» ζητεί, με επιστολή προς τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη, η ομοσπονδία υπαλλήλων στον Οργανισμό. Η… πρωτοβουλία ελήφθη με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από τη μαζική εγγραφή ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς πλησιάζει η ολοκλήρωση της φετινής τουριστικής περιόδου. Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τραγική την περυσινή κατάσταση, όπου τελείωνε στα ΚΠΑ μέχρι και το χαρτί για τις φωτοτυπίες, χαρακτηρίζει τον υπάρχοντα εξοπλισμό «ταλαιπωρημένο και παρωχημένο», επισημαίνει ότι είναι γνωστές οι υπηρεσίες που θα υποδεχθούν μαζικά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που θα θέλουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας και ζητεί την έγκαιρη απόσπαση προσωπικού. Καθώς, βέβαια, οι εποχές είναι δύσκολες, ζητεί και να επιβραβευθούν οι εργαζόμενοι που θα αναλάβουν αυτή την υπερβολική πίεση… Προφανώς όχι με επιπλέον χαρτί για φωτοτυπίες…

Στο τέλος οι αντιρρησίες υπουργοί θα συμμορφωθούν

«Απρόσκοπτα και αποτελεσματικά» υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι εξελίσσεται η διαδικασία επισκόπησης των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών, σε αντίθεση, όπως επισημαίνει, με δημοσίευμα της «Κ». Προσθέτει, εξάλλου, ότι τα αποτελέσματα των εξοικονομήσεων θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018. Φαίνεται πως η κυβέρνηση, που άργησε δύο ημέρες να σχολιάσει το δημοσίευμα, είναι σίγουρη ότι στο τέλος οι αντιρρησίες υπουργοί θα συμμορφωθούν.

Παραδόθηκε το πόρισμα για το ορυχείο στο Αμύνταιο

Παραδόθηκε στη ΔΕΗ το 108 σελίδων πόρισμα της επιτροπής για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου, το οποίο, όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, μελετάται από τις υπηρεσίες της. Στη δημοσιότητα, ωστόσο, δόθηκαν κάποια βασικά συμπεράσματα, αφού η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ενημέρωση και επεξηγήσεις θα δοθούν στους αρμόδιους φορείς και παράγοντες το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κατολίσθηση προκλήθηκε από σύμπτωση πολλών παραγόντων, οι οποίοι, όμως, δεν είναι οι συνήθεις που οδηγούν σε κατολισθήσεις. Σε ό,τι αφορά τον οικισμό των Αγίων Αναργύρων, αναφέρει ότι επηρεάζεται από τις ενεργοποιήσεις του τεκτονικού ρήγματος που διέρχεται από εκεί.

Σε προκαταρκτικό στάδιο οι συζητήσεις στην Attica

Σε προκαταρκτικό στάδιο, τονίζει η Attica Bank, βρίσκονται οι συζητήσεις για το ύψος της αύξησης κεφαλαίου, προσθέτοντας παράλληλα ότι εξετάζονται και άλλες λύσεις πλην της έκδοσης ομολόγου για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου. Ετσι, η τράπεζα απαντά έμμεσα στη φημολογία περί… γαλλικής εισόδου στην τράπεζα, φημολογία που αναπτύχθηκε με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στη χώρα μας του Γάλλου προέδρου Εμ. Μακρόν. Η τράπεζα υπογραμμίζει την πρόοδο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και τη μείωση των NPEs (από 60% σε 37%), που θα επιτευχθεί μετά την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων της τράπεζας.

Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως…

Oπως κάθε χρόνο πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, έτσι και φέτος οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων επισκέπτονται τον πρωθυπουργό και του λένε τις προτάσεις και τα παράπονά τους. Χθες, λοιπόν, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Β. Κορκίδη. Και μιας και ούτε τις προηγούμενες χρονιές είχαν ληφθεί υπ’ όψιν τα αιτήματά της, αποφάσισε να τα υποβάλει ξανά: Θεσμοθέτηση ενός ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού και για τους εμπόρους, όπως ισχύει ήδη για τα φυσικά πρόσωπα, ισχύς του αφορολόγητου ορίου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ελαστικοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλισικά ταμεία και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις χρήσεις 2018 και 2019, ειδικά στην περίπτωση συνεπών επιχειρηματιών. Αυτό που δεν έχουμε μάθει είναι αν η ΕΣΕΕ στα ίδια αιτήματα έλαβε και τις ίδιες απαντήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή