Καμίνης: «Είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα.. καταφέρνει»

Καμίνης: «Είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα.. καταφέρνει»

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οτι η Ελλάδα «χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να βγει από το αδιέξοδο της συντήρησης από τη μια και του λαϊκισμού από την άλλη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γ. Καμίνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «Νέα» και πρόσθεσε: «Να ξαναδώσουμε νόημα στην πρόοδο, να σταματήσουμε τη φθορά των δημοκρατικών θεσμών, να κάνουμε την ανάπτυξη πράξη».

Με αφορμή την υποψηφιότητά του και ερωτηθείς αν θεωρεί τον εαυτό του « λίγο αουτσάιντερ», ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: «Η ιστορία λέει πως είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα .. καταφέρνει. Αουτσάιντερ με θεωρούσαν όταν το 2010 κέρδισα, ενώνοντας όλον τον προοδευτικό χώρο, τον κ. Κακλαμάνη, τον τότε υποψήφιο της ΝΔ στην Αθήνα, αουτσάιντερ και το 2014, όταν επανεκλέχτηκα, δημιουργώντας μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία, νικώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε σάρωνε σε όλη τη χώρα».

«Θέλω να κερδίσω γιατί θέλω και ξέρω πώς να προσφέρω. Ο αγώνας αυτός πρέπει από κοινού να κερδηθεί, απ’ όλους μας, γιατί το χρειάζεται η Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμίνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι για μένα ζήτημα αρχής», ενώ ερωτηθείς για το αν  πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμα του δημάρχου πριν ολοκληρωθεί η θητεία του απάντησε ότι «δεν υπάρχει ούτε νομικό ούτε ηθικό ζήτημα, γιατί τα δύο αξιώματα δεν τέμνονται. Η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες έχει ως ορίζοντα το 2019». 

Για τη συμμετοχή του Ποταμιού δηλώνει πως «όλοι οι καλοί χωράνε» ενώ στο δίλημμα «ενιαίος ή ομοσπονδιακός φορέας» θυμίζει μια φράση του Χαρίλαου Φλωράκη: «Αυτά τα πράγματα θα τα λύσει η ζωή». Όπως διευκρινίζει, «οι πολίτες με την μαζική συμμετοχή τους θα μας δείξουν τον δρόμο».

Υπέρ της  ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας

Όπως αναφέρει, «υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν μηχανισμό, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των ανένταχτων σε κόμματα πολιτών». «Η διαδικασία της εκλογής από τη βάση, από τη φύση της και εξ ορισμού υπερβαίνει τους μηχανισμούς» επισημαίνει προσθέτοντας παράλληλα πως η διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο φορέα «πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους, γι’ αυτό είμαστε από την πρώτη στιγμή υπέρμαχοι της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. ή με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως

«Αν και μιλάτε με έναν άνθρωπο που θεωρεί τη συνεργασία βασικό παράγοντα δημιουργίας και καλού αποτελέσματος, να ξέρετε ότι, όπως είπα και κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η κυβέρνηση είναι δέσμια της λαϊκίστικης τακτικής, ενώ η αντιπολίτευση παλεύει με τον συντηρητικό εαυτό της».

«Να σας φέρω ένα παράδειγμα: όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση παρουσίασα, κόντρα στο ρεύμα, μία πρόταση για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων στο κέντρο. Ποτέ η ΝΔ δεν τόλμησε να την κάνει νόμο. Σήμερα, παρουσιάζω στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δημιουργίας ειδικών χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, ώστε να σταματήσει αυτό το δράμα στη μέση του δρόμου. Εις ώτα μη ακουόντων. Το «δεξιό» και το «αριστερό» σήμερα είναι κάτι πολύ σχετικό», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή