Η δυσανεξία στην κριτική

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυσικά και είναι έκθετος ο κ. Νίκος Παπαχρήστος, αλλά όχι για τους λόγους που τον εγκαλεί το υπουργείο Παιδείας. Δεν μπορεί κοτζάμ πρόεδρος της ΟΛΜΕ να μη γνωρίζει ότι, όπως στην ΕΣΣΔ φτιαχνόταν ο «νέος σοβιετικός άνθρωπος», έτσι και στην Ελλάδα της Πρώτης Φοράς Αριστερά φτιάχνεται ο «νέος ΣΥΡΙΖΑϊκός άνθρωπος», ο οποίος αν τύχει να είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης ούτε ιδιαίτερα κάνει ούτε λυγίζει στις πιέσεις γονέων και μαθητών για καλύτερη προφορική βαθμολόγηση.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μιλώντας προχθές στον ΣΚΑΪ (31.8.2017) έκανε κριτική στο ανοσιούργημα του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ πολλών άλλων, ανέφερε και πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν από το νέο εξεταστικό σύστημα. Το υπουργείο –σαν να μην έχει άλλες δουλειές– άστραψε και βρόντηξε και με δελτίο Τύπου κάλεσε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ «να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών» για την προφορική βαθμολόγηση και, ακόμη χειρότερα, να προβλέπει ότι «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει», υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του. Είναι απαράδεκτες δηλώσεις, που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών… Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του».

Δεν γνωρίζουμε από πότε ο υπουργός Παιδείας ανέλαβε –ανάμεσα στα άλλα βαριά καθήκοντά του– και πρόεδρος του Πειθαρχικού της ΟΛΜΕ, αλλά φανταζόμαστε ότι η συνδικαλιστική οργάνωση έχει δικά της όργανα για να ασχοληθούν με τις παρεκτροπές των μελών του· αν αυτές υπάρξουν. Αλλά πάλι ο κ. Γαβρόγλου δεν ήταν αυτός που έβαλε σε λοταρία τη σημαιοφορία, επικαλούμενος τις πιέσεις των γονέων;

Το βασικότερο όμως είναι άλλο. Oπως η διά δικηγόρου επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στον κ. Θάνο Βερέμη, με την οποία ζητεί εξηγήσεις για όσα είπε ο διαπρεπής καθηγητής στους Financial Times, ή οι αιτιάσεις για τις πυρκαγιές στους πυροσβέστες από τον κ. Νίκο Τόσκα, έτσι και το δελτίο Τύπου του ΥΠΕΠΘ δείχνει δυσανεξία των κυβερνώντων προς κάθε κριτική ή επισήμανση των κινδύνων από τις πράξεις τους.

Αυτή η δυσανεξία απαντά την απορία όσων ακόμη αναρωτιούνται πώς αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να βελτιωθεί μετά δυόμισι χρόνια στην εξουσία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή