Κηρύγματα μίσους σε άτυπα τζαμιά

Κηρύγματα μίσους σε άτυπα τζαμιά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του 2015 οι ελληνικές υπηρεσίες συνέλαβαν τον ιμάμη ενός σουνιτικού τζαμιού στα Μέγαρα. Τον εντόπισαν ενώ επέστρεφε από το Πακιστάν όπου είχε προσωρινά διαφύγει, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του από μέλη της πακιστανικής κοινότητας. Τον είχαν κατηγορήσει ότι τον Νοέμβριο του 2014 είχε προχωρήσει σε κηρύγματα μίσους, σε τζαμί του Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τις αναφορές των συμπατριωτών του, ήταν υποστηρικτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης Lashkar -e- Taiba («Ο στρατός του Θεού»), η οποία φέρεται να είχε ιδρυθεί στο Αφγανιστάν, με χρήματα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στο κήρυγμά του είχε αποκαλέσει τους χριστιανούς «απίστους» και είχε ζητήσει από τους (αληθινούς) πιστούς να «σηκώσουν σπαθί εναντίον τους».

Οι πρόεδροι των πακιστανικών κοινοτήτων είχαν –τότε– συντάξει μια εξώδικη διαμαρτυρία, την οποία αφού κοινοποίησαν στον ίδιο και πέντε ακόμα άτομα που συμμερίζονταν τις ιδέες του, την παρέδωσαν στις υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί ή στο Epaper της Κ 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή