Στις γερμανικές τηλεοπτικές οθόνες η αναμέτρηση Μέρκελ – Σουλτς

Στις γερμανικές τηλεοπτικές οθόνες η αναμέτρηση Μέρκελ – Σουλτς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τηλεοπτικές οθόνες «μονομαχούν» απόψε Κυριακή για πρώτη φορά τρεις εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ελπίζει να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις, που ήδη προβλέπουν ήττα για τον ίδιο και το κόμμα του, αναφέρειι η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Θέλω να δείξω σαφώς πως έχω ένα σχέδιο για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας», δήλωσε στο περιθώριο συνάντησης στο Μαγδεβούργο. «Η κυρία Μέρκελ έχει κι αυτή ένα σχέδιο: ας ξεκουραστούμε, έχουμε κάνει αρκετά, δεν χρειαζόμαστε τίποτα, όλα είναι εύκολα. Δεν είναι με αυτά που θα διατηρήσουμε στον 21ο αιώνα την ευημερία που γνωρίζουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Σε μία χώρα όπου η ανεργία φθάνει το 5,7%, το κράτος συσσωρεύει πλεονάσματα και οι επιχειρήσεις πραγματοποιούν ρεκόρ εξαγωγών, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δυσκολεύεται ωστόσο να πείσει πως η χώρα θα πάει καλύτερα με εκείνον στην κορυφή. Σε μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τετάρτη, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άγγελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 38% στις προθέσεις ψήφου, έναντι 24% για το SPD.

Ενώ ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, περιορίστηκε την Πέμπτη να πει πως πιστεύει ακόμη σε μια νίκη του Μάρτιν Σουλτς έπειτα από δηλώσεις που θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον να σκεφθεί το αντίθετο, το SPD βλέπει μια ελπίδα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με μια έρευνα στο Έλενσμπαχ, δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί και εκπροσωπούν σχεδόν το 50% του εκλογικού σώματος.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή