ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, μετεξελίσσεται

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται. Μετεξελίσσεται», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως το κόμμα πρωτοστατεί «στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης» και τη «νέα αλλαγή».

«Δεν αφαιρούμε δυνάμεις, ούτε διαιρούμε την προοδευτική παράταξη, αλλά προσθέτουμε και πολλαπλασιάζουμε», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, μιλώντας στο Ζάππειο, στην εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.

«Στον χώρο μας δεν ταιριάζει να ακολουθεί ή να παρακολουθεί, αλλά να προηγείται και να ηγείται», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αφήνουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε. Φέρνουμε στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, τους νέους ανθρώπους», τόνισε η κ. Γεννηματά και κάλεσε όλους «και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη», αναφερόμενη στην ημερομηνία των εκλογών για την ηγεσία του υπό συγκρότηση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Χαιρέτισε επίσης «την απόφαση συμπόρευσης που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι, όπως και τη συμμετοχή του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Ραγκούση στην κοινή προσπάθεια για τον νέο ενιαίο φορέα».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε «βέλη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς τους ότι «μαζί και με τον ακροδεξιό εταίρο τους, εκμεταλλεύθηκαν την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία ώστε να φθάσουν στην εξουσία. Ευτέλισαν τις αξίες της Αριστεράς και πρόδωσαν τους προοδευτικούς πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν».

Στρεφόμενη κατά της Ν.Δ., είπε ότι στην εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η στροφή «επί δεξιά» και «η καταδικασμένη λογική ότι η ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών, επαρκεί για να βγούμε από την κρίση». «Τα δεκανίκια για τη Δεξιά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση στο Ζάππειο έδωσαν το «παρών» οι δύο πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά για την ηγεσία του νέου φορέα Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και άλλα στελέχη του κόμματος.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ