Κατάληψη ομάδας αναρχικών στα γραφεία της «Αυγής»

Κατάληψη ομάδας αναρχικών στα γραφεία της «Αυγής»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» πραγματοποιεί ομάδα αναρχικών, με αίτημα την άρση της προφυλάκισης του αναρχικού Παναγιώτη Ζ.

«Απαιτούμε την άμεση άρση της προφυλάκισης του συντρόφου μας με το γελοίο πρόσχημα της άγνωστης κατοικίας για εμπρησμό πυροσβεστικού οχήματος το 2012. Τα ΜΜΕ πασχίζουν να δημιουργήσουν ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ για τον Παναγιώτη προσπαθώντας να αποπολιτικοποιήσουν τόσο το πρόσωπο όσο και την υπόθεση του. είμαστε εδώ για να προπαγανδίσουμε τη δίκια μας πραγματικότητα», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα Indymedia.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Παναγιώτης Ζ. συνελήφθη αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Τον εντόπισαν έξω από σπίτι φιλικού του προσώπου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εις βάρος του εκκρεμούσε από τις 9 Mαΐου 2017 ένταλμα του τακτικού ανακριτή για συμμετοχή σε εμπρηστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια. Κατηγορείται ότι στις 6 Νοεμβρίου 2012 μαζί με ακόμα ένα άτομο πυρπόλησε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. κοντά στην πλατεία Εξαρχείων καθώς και το πυροσβεστικό όχημα που είχε προστρέξει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.

Ο Παναγιώτης Ζ., είχε και το 2010 βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος όχι για ανάμειξη σε επεισόδια ή παρεμφερή αδικήματα αλλά για διακίνηση ποσότητας χασίς από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή