Εγκυος η Κέιτ Μίντλετον

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ περιμένουν το τρίτο τους παιδί, ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο τους στο ανάκτορο του Κένσινγκτον.

«O δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά ότι η δούκισσα του Κέιμπριτζ περιμένει το τρίτο τους παιδί», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η βασίλισσα όπως και τα μέλη των δύο οικογενειών έχουν κατενθουσιαστεί με την είδηση αυτή». Το ζευγάρι έχει ήδη δύο παιδιά, τον 4χρονο Γεώργιο και τη Σάρλοτ που είναι δύο ετών. Oπως στις προηγούμενες εγκυμοσύνες της, η 35χρονη Κέιτ ταλαιπωρείται από υπερέμεση, όπως αποκαλούνται στην κύηση οι σοβαρές μορφές ναυτίας και εμέτων.

«Η Κέιτ ταλαιπωρείται από οξύτατη πρωινή αδιαθεσία και δέχεται ιατρική φροντίδα στο παλάτι. Οι επίσημες υποχρεώσεις της για σήμερα ακυρώθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση. Το τρίτο παιδί θα είναι το πέμπτο στη σειρά διαδοχής στον θρόνο. Ο 35χρονος Ουίλιαμ είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Καρόλου, πρώτου στη σειρά διαδοχής στον θρόνο, και εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Μία δραστική αλλαγή στον νόμο περί διαδοχής αφαίρεσε όλα τα προνόμια των αρσενικών παιδιών και έτσι το πρώτο παιδί των δουκών του Κέμπριτζ είναι ο φυσικός τους διάδοχος.

Κατά πάσα πιθανότητα η Κέιτ και ο Ουίλιαμ θα αποφασίσουν να αποκτήσουν το τρίτο τους παιδί στην πτέρυγα Λίντο του Νοσοκομείου Σεντ Μέρι, στο Πάντινγκτον όπου η Κέιτ γέννησε τις δύο προηγούμενες φορές.

Η οικογένεια διαθέτει, αξίζει να σημειωθεί,και εσωτερική παραμάνα. Εχοντας διαλέξει παραδοσιακά βασιλικά ονόματα για τα δύο τους παιδιά, τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν ως πιθανότερα ονόματα για το τρίτο μωρό το Αλις ή Αλεξάνδρα αν είναι κορίτσι και το Τζέιμς ή Φίλιπ αν είναι αγόρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασχολούμενοι με τα περί της βασιλικής οικογένειας ανέκαθεν πίστευαν ότι η οικογένεια των δουκών του Κέμπριτζ θα αποκτήσει και τρίτο παιδί. Η Κέιτ είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας με μία αδελφή, την Πίπα Μίντλετον και έναν αδελφό, τον Τζέιμς Μίντλετον.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού της στην Πολωνία, τον Ιούλιο του 2017, η Κέιτ αστειεύτηκε όταν της έδωσαν ένα παιχνίδι για νεογέννητα και γυρνώντας προς τον Ουίλιαμ είπε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε παιδιά».

Ο Ουίλιαμ, ο οποίος έχει μόνο έναν αδελφό, δεν μοιάζει να πείστηκε από την αρχή. Σε ταξίδι του στη Σιγκαπούρη το 2012 όταν ερωτήθηκε από ομάδα εφήβων πόσα παιδιά θα ήθελε να κάνει απάντησε δύο.

Πρόσφατα εγκατέλειψε την εργασία του στα ελικόπτερα ασθενοφόρα και ανέλαβε πλήρως τα βασιλικά του καθήκοντα, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την απόσυρση του παππού του πρίγκιπα Φιλίππου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή