Τελική ευθεία για 82 αιτήσεις του εξωδικαστικού

Τελική ευθεία για 82 αιτήσεις του εξωδικαστικού

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις 82 έφτασαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων οι οποίες έχουν προωθηθεί προς τους πιστωτές τους έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη ρύθμιση των οφειλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας υλοποιείται ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, αυτές τις πρώτες 30 ημέρες έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα με σκοπό την υποβολή αίτησης 6.105 χρήστες. Hδη 525 χρήστες έχουν προχωρήσει τη διαδικασία καταχωρίζοντας κάποια στοιχεία, ενώ όπως προαναφέρθηκε οι ολοκληρωμένες αιτήσεις ανήλθαν σε 82. Τα παράπονα δεν λείπουν για τη λειτουργικότητα του συστήματος. Σύμφωνα με την καταγραφή προβλημάτων του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ), προκύπτει υψηλό γραφειοκρατικό κόστος από το γεγονός ότι οι οφειλέτες πρέπει να «σκανάρουν» και να καταχωρίζουν στο σύστημα τιμολόγια, επιταγές κ.ά.

Η κ. Ιωάννου σε επιτελική θέση στην Πειραιώς

Την τοποθέτηση της Φωτεινής Ιωάννου στη Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Τραπεζικής του ομίλου Πειραιώς ανακοίνωσε η τράπεζα. Η κυρία Ιωάννου θα εποπτεύει τους τομείς μεγάλων επιχειρήσεων, σύνθετων χρηματοδοτήσεων, ναυτιλιακής τραπεζικής, κοινοπρακτικών δανείων, καθώς και τις εργασίες των θυγατρικών Leasing και Factoring. Η νέα γενική διευθύντρια προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα όπου εργάσθηκε για 12 χρόνια σε επιτελικές θέσεις, ενώ πριν από την Εθνική εργάστηκε στη συμβουλευτική εταιρεία McKinsey & Company σε Ελλάδα και Αμερική.

Εφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της «Π.Γ. Νίκας»

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 85 ετών, ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας. Ο Παναγιώτης Νίκας ίδρυσε την εταιρεία «Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ» το 1966 και κατάφερε να κάνει το όνομά του συνώνυμο με τα αλλαντικά στην Ελλάδα, με πολλές καινοτομίες από τη δεκαετία του ’70, όπως το αλλαντικό σε τετράγωνο σχήμα για τοστ. Το 2003 η αλλαντοβιομηχανία πουλήθηκε στην Global Finance, ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχει περάσει στον έλεγχο της Chipita (συμφερόντων Σπ. Θεοδωρόπουλου).

«Φρένο» στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Mειωμένες κατά 20% θα είναι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας συνολικά τις 80. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας με την προτροπή του δήμου έχει ξεκινήσει την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη ρύθμιση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων σε διαφορετικές ώρες, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα συμφόρησης του νησιού. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το 2019. Μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου έδειξε ότι η Σαντορίνη μπορεί να φιλοξενεί έως 8.000 επιβάτες από κρουαζιέρα σε ημερήσια βάση.

Παροχές με χρήματα από την ΕΕΤΤ…

To αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει βάλει στο στόχαστρό του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής & Τεχνολογιών Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς (φωτ.). Μετά την επιδότηση των πρωτοετών φοιτητών για την απόκτηση ευρυζωνικού Internet, στόχος του τώρα είναι η άντληση 15 εκατ. από το αποθεματικό του φορέα για να προσφέρει τηλεοπτική κάλυψη στο 100% των νοικοκυριών της χώρας. Ουσιαστική επιδίωξη είναι η επιδότηση περίπου 150.000 νοικοκυριών της χώρας με περίπου 100 ευρώ το καθένα, προκειμένου να αποκτήσουν δορυφορικό πιάτο. Πρόκειται για νοικοκυριά που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, όπου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν φτάνει το σήμα της Digea. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνονται δύο στόχοι: Πρώτον, υλοποιείται μια παροχολογία και, δεύτερον, εκτίθεται η Digea. Κάποιοι πάντως ισχυρίζονται ότι το έργο αποτελεί κατασπατάληση πόρων, καθώς η κάλυψη του 100% μιας χώρας συνιστά ουτοπικό στόχο, ενώ επιπλέον πολλοί γίνονται δικαιούχοι παρά το γεγονός ότι έχουν επαρκή κάλυψη από την Digea.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή