Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου μεταφέρει τη μαγεία της Ανατολής στο Μέγαρο Μουσικής

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου μεταφέρει τη μαγεία της Ανατολής στο Μέγαρο Μουσικής

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία φαντασμαγορική παραγωγή με μουσική, τραγούδι, παντομίμα, πολεμικές τέχνες, χορό, ακροβατικά και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, έρχεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Εθνική Όπερα του Πεκίνου. Το έργο «Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ», που υμνεί το θάρρος και την ευφυΐα των γυναικών της Κίνας, και έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς σε όλον τον κόσμο, θα ανέβει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2017 ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας». Μάλιστα, με αφορμή την εμφάνιση της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου στην Αθήνα, διοργανώνεται σεμινάριο στο Μέγαρο με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο οι θεατές θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές της παράστασης, να μάθουν τα μυστικά του μακιγιάζ του κινεζικού θεάτρου, ενώ οι πιο τολμηροί θα μοιραστούν μία ξεχωριστή εμπειρία με τους καλλιτέχνες του θιάσου ανεβαίνοντας οι ίδιοι επί σκηνής (ο χώρος, η ημερομηνία και οι ώρες του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν προσεχώς).

Πάνω από 40 έργα και 100 συντελεστές της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου (China National Peking Opera Company) έχουν τιμηθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία, ενώ οι ομάδες του διάσημου καλλιτεχνικού συγκροτήματος περιοδεύουν διαρκώς σε όλον τον κόσμο, σε περισσότερα από 50 κράτη και στις πέντε ηπείρους, ενισχύοντας τους φιλικούς δεσμούς της Κίνας με τις υπόλοιπες χώρες.

Το έργο που θα παρουσιάσουν στην Αθήνα («Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ») είναι ένας από τους πολύτιμους θησαυρούς των κινεζικών παραστατικών τεχνών και ειδικότερα της όπερας του Πεκίνου, η οποία έχει συμπεριληφθεί από το 2010 στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία της ξακουστής οικογένειας στρατηγών Γιανγκ από τη δυναστεία Βόρειου Σονγκ, ανδρείων υπερασπιστών της πατρίδας, σε μία εποχή που ο πόλεμος ήταν μία αυστηρώς ανδρική υπόθεση τόσο στην Ανατολή, όσο και στη Δύση.

Πρωταγωνιστική φυσιογνωμία του έργου είναι η γιαγιά της οικογένειας, She Taijun, η οποία, ενώ παραθέτει γεύμα γενεθλίων για τον εγγονό της, Yang Zongbao, που πολεμά στα σύνορα, μαθαίνει τη θλιβερή είδηση του θανάτου του. Στο μεταξύ, όλοι οι άνδρες της οικογένειας Γιανγκ έχουν πέσει ηρωικά στη μάχη, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει ζωντανά μόνο τα γυναικόπαιδα. Παρά τα εκατό χρόνια της, η She Taijun θα τεθεί επικεφαλής της γυναικείας στρατιάς της οικογένειας, μίας στρατιάς που, ύστερα από πολλές περιπέτειες, θα κατατροπώσει τελικά τον εχθρό και θα επιστρέψει νικηφόρα στα πάτρια εδάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή