«Ζυμώσεις» στην κεντροαριστερά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

«Ζυμώσεις» στην κεντροαριστερά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα από τα μείζονα ζητήματα των διεργασιών ενόψει της εκλογής νέου προέδρου στην κεντροαριστερά, εξελίσσεται το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό θέση πήραν δύο ακόμα υποψήφιοι πρόεδροι, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Καμίνης, όπου αμφότεροι τίθενται υπέρ. Νωρείτερα υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είχε τεθεί και ο Σταύρος Θοεδωράκης, λέγοντας πως «ο φοιτητής που βρίσκεται στη Βέρνη ή στο Εδιμβούργο θα πρέπει να μπορεί να ψηφίζει από τον υπολογιστή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Φώφη Γεννηματά είναι κατ' αρχήν θετική στο ενδεχόμενο, βάζοντας ωστόσο επί τάπητος κάποιες προϋποθέσεις όπως της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε προγενέστερο χρόνο και παραλαβής του απαραίτητου μυστικού κωδικού.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δηλώνοντας συγκεκριμένα: 

«Δεν εκλέγουμε απλώς Πρόεδρο.Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία  και τα debates ανοίγουμε νέους προοδευτικούς δρόμους στο πολιτικό σύστημα και στην παράταξη‬.

Yπέρ ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ο Γ. Καμίνης

Θέμα Δημοκρατίας χαρακτηρίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο υποψήφιος για τη ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Το να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής ηλεκτρονικά, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα της δημοκρατικής παράταξης προς την ανοιχτή κοινωνία. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι θέμα δημοκρατίας» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως «αν δεν αλλάξουμε τις κατεστημένες δομές και συνήθειες, πώς θα αλλάξουμε τη χώρα; Το κύρος και η αξιοπιστία της επιτροπής Αλιβιζάτου, μαζί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι δύο γεγονότα πρωτόγνωρα για την πολιτική στην Ελλάδα. Καθιστούν τις εξελίξεις στη δημοκρατική παράταξη καινοτόμες και μοναδικές. Θα τις διαφυλάξουμε» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή