Βρετανία: Πέντε μέλη του στρατού συνελήφθησαν για συμμετοχή σε ναζιστική οργάνωση

Βρετανία: Πέντε μέλη του στρατού συνελήφθησαν για συμμετοχή σε ναζιστική οργάνωση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε ενεργά μέλη του στρατού συνελήφθησαν σήμερα με την υποψία ότι είναι μέλη της απαγορευμένης ναζιστικής ομάδας National Action. Οπως έγινε γνωστό ένας εκ των στρατιωτών είχε τεθεί υπό κράτηση στην Κύπρο.

Οι άνδρες είναι ένας 22χρονος από το Μπέρμινχαμ, ένας 32χρονος από το Πόουις, ένας 24χρονος από το Ίπσουιτς και ένας 24χρονος από το Νορθάμπτον και αυτή τη στιγμή κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα των Δυτικών Μίντλαντς, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας πολίτης.

Ο στρατός επιβεβαίωσε τις συλλήψεις και δήλωσε ότι υποστήριξε την επιχείρηση της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε, «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ορισμένα ενεργά μέλη του στρατού συνελήφθησαν σύμφωνα με νόμο για την Τρομοκρατία με την κατηγορία ανάμειξης σε απαγορευμένη ακροδεξιά οργάνωση», ενώ συμπλήρωσε, «Είναι πλέον αντικείμενο έρευνας της πολιτικής αστυνομίας και δε θα ήταν δόκιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω».

Σύμφωνα με το BBC, τρεις από τους στρατιώτες που συνελήφθησαν ανήκουν στο Βασιλικό Αγγλικό Συνταγμα, ενώ η αστυνομία αναφέρει ότι οι συλλήψεις ήταν προγραμματισμένες και δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή