Ξεσπούν στην Κωνσταντινούπολη τα «Σεπτεμβριανά», ένα πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων κατοίκων της πόλης, κατά το οποίο ο τουρκικός όχλος σκότωσε τουλάχιστον 30 άτομα και προέβη σε εκτεταμένες υλικές καταστροφές , καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια και καταστήματα, καθώς και δεκάδες και εκκλησίες και σχολεία, το 1955. 

Η Ολυμπιακή σημαία και οι σημαίες των χωρών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου ανεμίζουν μεσίστιες κατά τη διάρκεια τελετής, στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της προηγούμενης ημέρας, όπου μέλη της αραβικής τρομοκρατικής οργάνωσης "Μαύρος Σεπτέμβρης" σκοτώσαν 11 αθλητές της ισραηλινής αποστολής, το 1972. (AP Photo)

Δυο περαστικοί κοιτούν τη γιγαντιαία οθόνη στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, όπου προβάλεται η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, στο Λονδίνο, το 1997. (AP Photo/Emile Wamsteker)

Ένα γαλλικό τεθωρακισμένο όχημα βοηθά αντάρτες της Γαλλικής Αντίστασης κατά τη διαρκεία σύγκρουσης των τελευταίων με άντρες των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων που παρέμεναν ακόμη στο Παρίσι, το 1944. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ