ΚΟΣΜΟΣ

Διαρροή κυβερνητικού εγγράφου για τον τερματισμό της ελεύθερης μετακίνησης Ευρωπαίων μετά το Brexit

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Βρετανία θα τερματίσει την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επέλθει το Brexit και παράλληλα θα εισάγει μέτρα μείωσης του αριθμού των μεταναστών χαμηλής εξιδείκευσης από χώρες της ΕΕ, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη κυβερνητικό έγγραφο που διέρρευσε.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει το συγκεκριμένο έγγραφο, όμως σύμφωνα με το δημοσιεύμα, ακόμη δεν έχει υιοθετηθεί από τους κορυφαίους υπουργός της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. 

«Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, αυτό σημαίνει ότι, για να θεωρείται πολύτιμη για τη χώρα συνολικά, η μετανάστευση δεν θα πρέπει να ωφελεί μόνο τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και τους υφιστάμενους κατοίκους», αναφέρεται στο κείμενο.

Στο έγγραφο περιγράφεται η σταδιακή εισαγωγή ενός νέου μεταναστευτικού συστήματος, το οποιό τερματίζει το δικαίωμα εγκατάστασης στη Βρετανία για τους περισσότερους Ευρωπαίους μετανάστες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα σκληρότερους νέους περιορισμούς στο δικαίωμά των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ