Επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας ο Γιαννουσάκης

Επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας ο Γιαννουσάκης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φυλακές της Χαλκίδας επέστρεψε και κρατείται ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης, που έχει καταδικαστεί για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το ναρκοπλοίο «Noor 1». Ο Γιαννουσάκης, που έχει προκαλέσει εισαγγελικές έρευνες μετά τις καταγγελίες του, ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση γνωστό εφοπλιστή, είχε μεταταχθεί για λόγους υγείας στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί παρέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, για δέκα ημέρες μέσα στον Αύγουστο. Με τη βεβαίωση των θεραπόντων ιατρών, ότι δεν απαιτείται περαιτέρω παραμονή του στο ψυχιατρείο, ο ισοβίτης επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας, όπου είναι και η «βάση» του τους τελευταίους μήνες.

Η μεταγωγή του ωστόσο από τις φυλακές Χαλκίδας είναι συχνή, κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς πολλές φορές ο Ευ. Γιαννουσάκης καλείται να καταθέσει, στο πλαίσιο εισαγγελικών ή ανακριτικών ερευνών, τόσο για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο όσο και για τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για σειρά παραλείψεων των δικαστικών αρχών στην έρευνα της υπόθεσης του ναρκοπλοίου. Οι μεταγωγές Γιαννουσάκη γίνονται με την τήρηση, σύμφωνα με πηγές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όλων των μέτρων ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι ο Ευ. Γιαννουσάκης αρχικά, ως προσωρινά κρατούμενος, πριν γίνει η δίκη για τη μεταφορά της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών που κατασχέθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, κρατήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη συνέχεια, υπήρξε έγκλειστος στις φυλακές του Αυλώνα και πριν από τέσσερις μήνες μετήχθη στις φυλακές Χαλκίδας, όπου κρατείται έως σήμερα. Για τη νοσηλεία Γιαννουσάκη, πάντως, διέταξε διοικητική έρευνα ο γενικός γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη μεταγωγή του στις 16 Αυγούστου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή