Η Lego περικόπτει το 8% του εργατικού δυναμικού της

Η Lego περικόπτει το 8% του εργατικού δυναμικού της

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δραστικές περικοπές προχωρεί η δανέζικη εταιρεία Lego, ύστερα από την τεράστια πτώση που σημείωσε στις πωλήσεις της για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία. Ειδικότερα, η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε περικοπές 1.400 θέσεων εργασίας, απολύοντας ουσιαστικά το 8% των εργαζομένων της, σε μια προσπάθεια να μπει η εταιρεία σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από την υποχώρηση που κατέγραψε στον κλάδο των πωλήσεων. Εναν μήνα μετά την αιφνίδια αποχώρηση του επικεφαλής, η δανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε υποχώρηση της τάξεως του 6% στα έσοδά της το πρώτο μισό του έτους, ενώ τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν κατά 3% και διαμορφώθηκαν στα 3,4 δισ. κορώνες Δανίας (460 εκατ. ευρώ). Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πτώση στις πωλήσεις της εταιρείας από το 2004, έναν χρόνο μετά το «φλερτ» που είχε η Lego με την οριστική κατάρρευση.

Η εταιρεία απέδωσε την πτώση στις πωλήσεις της στη μειωμένη ζήτηση που είχαν τα προϊόντα της στην αγορά των ΗΠΑ και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης.

Επίσης, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι η διαδικασία οργάνωσής της ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη τα τελευταία πέντε χρόνια για τα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς.

Η Lego, σε απολογητικό ύφος, χαρακτήρισε την απόφασή της για περικοπή των θέσεων εργασίας ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο επεσήμανε ότι είναι μια απόφαση η οποία έπρεπε να ληφθεί στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να πατήσει «το κουμπί της επανεκκίνησης», δηλαδή να κάνει μια καινούργια αρχή. Ο επικεφαλής της εταιρείας Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ δήλωσε ότι, παρότι η εταιρεία αναπτύχθηκε στην αγορά της Κίνας το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, «έχουμε απογοητευτεί από τη μείωση των εσόδων μας στις καθιερωμένες αγορές και έχουμε πάρει μέτρα για να το αντιμετωπίσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή