Μπήκε στα μπαράζ του Μουντιάλ η Συρία

Μπήκε στα μπαράζ του Μουντιάλ η Συρία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν η χώρα είναι διαλυμένη από έναν εμφύλιο πόλεμο που δεν λέει να τελειώσει. Τι κι αν η εθνική της ομάδα είναι υποχρεωμένη να παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια της στη Μαλαισία, 7.300 χιλιόμετρα μακριά… Η Συρία κατάφερε χθες να προκριθεί στα μπαράζ και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, για να πραγματοποιήσει το όνειρο που γενιές και γενιές Σύρων δεν έχουν δει να λαμβάνει σάρκα και οστά.

Παίζοντας στην –όχι αφιλόξενη γι’ αυτήν– Τεχεράνη με το Ιράν, που είχε ήδη προκριθεί, η Συρία κατάφερε να αποσπάσει με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ένα πολύτιμο 2-2 που την έφερε τρίτη στον Α΄ όμιλο της ασιατικής ζώνης. Αν μάλιστα κατάφερνε να πετύχει και τρίτο τέρμα θα έπαιρνε απευθείας την πρόκριση για τα τελικά, πράγμα που τελικά κατάφερε η Νότια Κορέα με το 0-0 που πήρε στο Ουζμπεκιστάν την ίδια ώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο η Συρία είχε σκορ απευθείας πρόκρισης στα χέρια της, προηγούμενη με 1-0 της ομάδας που είχε στην αρχική ενδεκάδα τον Χατζισαφί του Πανιωνίου, αλλά και τον Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού στον πάγκο.

Πλέον η Συρία έχει δύο εμπόδια να υπερβεί για να παίξει στο πρώτο της Μουντιάλ: Πρέπει να προκριθεί από το μπαράζ με την Αυστραλία, που θα γίνει σε δύο αγώνες («εντός» και εκτός) στις 5 και 10 Οκτωβρίου, και μετά να αντιμετωπίσει την τέταρτη ομάδα της ζώνης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.

Ωστόσο και μόνο η είσοδός της στα μπαράζ αποτελεί μια σπάνια θετική είδηση για τη ρημαγμένη από τον εμφύλιο αραβική χώρα της Μεσογείου, που ίσως αμβλύνει την κατάσταση στα μέτωπα, έστω και για λίγο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή