Σε κτίριο γραφείων μετατρέπονται οι παλιές αποθήκες της «Παπαστράτος»

Σε κτίριο γραφείων μετατρέπονται οι παλιές αποθήκες της «Παπαστράτος»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του 2018 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο σκέλος της συντελούμενης ανάπλασης των ακινήτων της «Παπαστράτος» στον Αγιο Διονύσιο Πειραιά. Ο λόγος, για το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων 11.000 τ.μ. που αναπτύσσεται στη θέση των παλιών αποθηκών της καπνοβιομηχανίας, από την κοινοπραξία που έχει συσταθεί μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και της Dimand Real Estate.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για τη μετατροπή του εν λόγω ακινήτου σε κτίριο γραφείων ανέρχεται σε 14 εκατ. ευρώ και ήδη έχει εκφραστεί ζωηρό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μίσθωση χώρων στο νέο κτίριο διεξάγονται αυτήν την περίοδο διαπραγματεύσεις με ναυτιλιακή εταιρεία, πολυεθνικό όμιλο, αλλά και εταιρεία του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Η Grivalia αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο και στα επόμενα στάδια της επένδυσης για την ανάπλαση του παλιού εργοστασίου της «Παπαστράτος» και πιθανώς και για άλλα ακίνητα της καπνοβιομηχανίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σε πλήρη ανάπτυξη, το έργο εκτιμάται ότι θα απαιτήσει κεφάλαια της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη φάση της επένδυσης, για την οποία αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται μελέτες, προβλέπονται η ανακατασκευή και η αξιοποίηση των κεντρικών κτιρίων του εργοστασίου της «Παπαστράτου», συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ. Ηδη, έχει εκφραστεί σημαντική ζήτηση για γραφειακούς χώρους, όπως επίσης και για επιπλωμένα διαμερίσματα της τάξεως των 60-80 τ.μ.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, μεγάλο μέρος των ενδιαφερομένων για την αγορά διαμερισμάτων στην περιοχή, προέρχεται από την Κίνα, ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης της παρουσίας της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, το βασικό ζητούμενό τους είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» για τη χορήγηση άδειας παραμονής, μέσω της αγοράς ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Το τρίτο στάδιο της επένδυσης, που εκτιμάται ότι θα ωριμάσει από το 2020 και μετά, προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, για την οποία όμως απαιτούνται κάποιες τροποποιήσεις του υφιστάμενου πολεοδομικού πλαισίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή