ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Ζήτημα δημοκρατίας η ηλεκτρονική ψηφοφορία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ούτε θα αντιγράψουμε, ούτε θα ισοπεδώσουμε εποχές, προχωράμε σε νέες συνθέσεις για την Ελλάδα του 21ου αιώνα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς,  Γιώργος Καμίνης .

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Καμίνης τόνισε πως «η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ζήτημα δημοκρατίας, κυρίως για τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό»  αναφέροντας παράλληλα πως η εκλογή ηγεσίας στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη αφορά όλους τους πολίτες και ενδυναμώνει τα δημοκρατικά κόμματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε χαρακτηριστικά: «Απευθυνόμαστε στους πολίτες που νιώθουν “εκτός των τειχών”, αποκλεισμένοι από τα κλειστά πολιτικά και οικονομικά συστήματα».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια τον γιο του βουλευτή Τραγάκη, την υποψηφιότητα του οποίου προκατέλαβε ο πατέρας του, ο κ. Καμίνης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτη η αντίληψη Τραγάκη, λογική "Τραγάκης και υιός", θεωρώ όμως ότι είναι άδικο να αποκλείεται από τα ψηφοδέλτια ο γιός του, με μία λογική οικογενειακής ευθύνης, χωρίς να έχει αξιολογηθεί αν αξίζει να είναι υποψήφιος».

Σχετικά με την τοποθέτηση του νέου φορέα στο πολιτικό τόξο, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι διαφωνεί με τον όρο «ενδιάμεσος χώρος», σημειώνοντας ότι «από τις διαδικασίες θα προκύψει η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, που έχει ως στόχο να κυβερνήσει τη χώρα».

«Μη ρωτάτε εμένα με ποιον θα συνεργαστεί η δημοκρατική παράταξη, εγώ δεν νιώθω συμπλήρωμα κανενός» τόνισε ο κ. Καμίνης για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «ρωτήστε τους άλλους αν θα συνεργάζονταν μαζί μας».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ