ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Μερ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το οικονομικό ενδιαφέρον της επίσκεψης Μακρόν υπογραμμίζει το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ και 40 διευθυντικά στελέχη μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων, όπως η δημόσια τράπεζα επενδύσεων BPI και τα μεγαθήρια Total, EDF, Suez, Alstom, L’ Oreal κ.ά. Την Παρασκευή θα γίνει συνάντηση των Γάλλων επιχειρηματιών με περίπου 100 Ελληνες συναδέλφους τους, παρουσία των κ. Μακρόν και Τσίπρα. «Οι Γάλλοι επενδυτές έμειναν στην Ελλάδα, δεν την εγκατέλειψαν, την περίοδο της μεγάλης κρίσης. Το 10% των συνολικών άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα προέρχεται από τη Γαλλία. Τώρα που υπάρχουν σαφή σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία, ενδιαφερόμαστε για νέες επενδύσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των μεταφορών, των υποδομών και της αγροτικής βιομηχανίας», αναφέρει πηγή της γαλλικής προεδρίας. Με το σύνολο των παρεμβάσεών του, ο Γάλλος πρόεδρος θα στείλει «μήνυμα εμπιστοσύνης» για την ελληνική οικονομία, η οποία αποτέλεσε κομβικό στοιχείο της κρίσης του ευρώ, αλλά σήμερα μπορεί να γίνει σύμβολο της «νέας σελίδας» στην πορεία της Ενωσης.

Με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει ανεπίσημη, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, συνάντηση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Παρίσι είναι, βέβαια, πολύ προσεκτικό να μην παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική διαμάχη της Ελλάδας, σημειώνει ωστόσο με ικανοποίηση ότι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στη χώρα μας είναι νέοι πολιτικοί με φιλοευρωπαϊκές ιδέες.

Τον Γάλλο πρόεδρο συνοδεύει, στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, η σύζυγός του Μπριζίτ. Στη γαλλική αποστολή συμμετέχει επίσης η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη το βράδυ. Την επομένη, ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και θα δεξιωθεί προσωπικότητες της γαλλικής κοινότητας στην Ελλάδα. Αναχωρώντας από την Αθήνα, ο Γάλλος πρόεδρος θα κατευθυνθεί προς το Εβιάν, όπου θα πραγματοποιηθεί η 26η γαλλογερμανική συνάντηση – τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των πρόσφατων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών του.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ