Καψαλιανά Hotel Village

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας υποδειγματικός ιστορικός ξενώνας με εξίσου αξιόλογο εστιατόριο και μπαρ ελαιολάδου, λίγο έξω από το Ρέθυμνο.

Η θέση: Βρίσκεται περίπου 18 χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο, κοντά στο χωριό Μαργαρίτες (γνωστό για τους κεραμίστες και τα χρωματιστά πήλινα) και στο αποκαλυπτικό Μουσείο του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Ελεύθερνας, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Η ατμόσφαιρα: Πολλά χρόνια πριν ο αρχιτέκτονας Μύρωνας Τουπογιάννης μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο μετόχι της Μονής Αρκαδίου σε παραδοσιακό ξενώνα – αναπαριστώντας ένα ολόκληρο χωριό- ο οικισμός φιλοξενούσε την φάμπρικα της Μονής. Εδώ έμεναν οι μαζώχτρες της ελιάς και εργάτες. Σήμερα στεγάζει έναν ξενώνα πρότυπο και διατηρεί την αρχοντιά του παρελθόντος, με πέτρινα σοκάκια, την μυλόπετρα του παλιού ελαιοτριβείου, εργαλεία και σκεύη του περασμένου αιώνα να διακοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους. Μοντέρνα κλασικό το εστιατόριο, έχει διακριθεί διεθνώς για την προβολή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, καθώς φιλοξενεί olive oil bar όπου μπορείτε να κάνετε γευσιγνωσία κατόπιν συνεννόησης. Ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου είναι διαβασμένος περί λαδιού και πρόθυμος να μιλήσει, ρωτήστε απορίες.

Το φαγητό: Ο νεαρός​ σεφ Βασίλης έχει φτιάξει ένα μεσογειακό μενού, που περιλαμβάνει και την κρητική μαγειρική. Δοκιμάσαμε σαλάτα με διάφορα νόστιμα κηπευτικά, κάποια από το μικρό μποστάνι του κτήματος. Από τα πιάτα ξεχώρισα τα κοκκινιστά βλίτα με φέτα και το κοτόπουλο φρικασέ με γλιστρίδα, πολύ τραγανό πιάτο αλλά και έξυπνη ιδέα για να κάνεις καλοκαιρινό ένα φρικασέ. Τις σφακιανές πίτες τις φτιάχνει με χαρουπάλευρο και παρόλο που μπορεί να μην θυμίζουν την παραδοσιακή μελωμένη πίτα, αξίζει να τις δοκιμάσετε, είναι τυρένιες και αφράτες. Ο μπακλαβάς σερβίρεται με παγωτό μέλι.

Ο λογαριασμός: Περί τα 20- 25 ευρώ το άτομο, με ποτήρι κρασί από τον τοπικό αμπελώνα.

Η κάβα: Μεγάλη λίστα κρασιού με πολύ καλή εκπροσώπηση των ντόπιων παραγωγών.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από Απρίλιο μεχρι Οκτώβριο, στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα όλου του χρόνου.

Καψαλιανά ​Village Hotel,

​​Καψαλιανά Ρεθύμνου,

Τ/28310-83400.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή