ΕΛΛΑΔΑ

Προς νέα κρίση στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προς νέα μεγάλη κρίση οδηγείται το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΠ Βαβατσιούλας Ορέστης τον οποίο είχε ανακοινώσει επισήμως η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου δεν έχει αποδεχθεί τη θέση. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ίδιο, απέφυγε να απαντήσει και μας παρέπεμψε στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού. Κύκλοι του υπουργείου άφησαν να εννοηθεί ότι ο κύριος Βαβατσιούλας δεν αποδέχθηκε τη θέση για προσωπικούς λόγους, το ερώτημα όμως είναι γιατί το υπουργείο δεν έχει γνωστοποιήσει αυτήν την εμπλοκή.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Αυγούστου η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου έπαυσε την τότε πρόεδρο κυρία Ασπασία Λούβη και το ΔΣ του ΤΑΠ. Για την απόφασή της να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από τις βασικές προτεραιότητες του νέου ΔΣ θα είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας των κυλικείων στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, ο εξοπλισμός των πωλητηρίων, η ανάπτυξη των εκδόσεων και η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού».

Η επιτάχυνση και ο εκσυγχρονισμός απ’ ό,τι φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουν. Προς το παρόν το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων βρίσκεται σε διαρκή περιδίνηση. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ