Liquid Gastro Pub: Μια φρέσκια, ολοκληρωμένη πρόταση

Liquid Gastro Pub: Μια φρέσκια, ολοκληρωμένη πρόταση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πληθωρικό μενού πρωινού και brunch, σωστοί καφέδες κι ένα μενού φαγητού που φέρει την υπογραφή του Συριανού σεφ, Στέλιου Αρακά.

Η θέση: Στο παραλιακό δρόμο της Ερμούπολης που σφύζει από ζωή, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

Η ατμόσφαιρα: Σε έναν επιμελώς φροντισμένο χώρο, με σύγχρονη διακόσμηση όπου το μοντέρνο βιομηχανικό στυλ βρίσκει αληθινό νόημα στο πρόσφατο βιομηχανικό παρελθόν του νησιού, εκτυλίσσεται μια νέα, για τη Σύρο, ιδέα.

Το φαγητό: Ένα πληθωρικό μενού πρωινού και brunch (από κροκ μαντάμ και μεσιέ, μέχρι φοβερά πάνκεϊκς με θυμαρίσιο μέλι και λαδόψωμο με αυγό, λάχανο και λούζα), σωστοί καφέδες – βλ. inhouse άλεσμα των κόκκων, ελληνικός στη χόβολη με κάρδαμο, αλλά και κρύα εκχύλιση και μέθοδος chemex -, κι ένα μενού φαγητού που φέρει την υπογραφή του Συριανού σεφ, Στέλιου Αρακά.

 

Liquid Gastro Pub: Μια φρέσκια, ολοκληρωμένη πρόταση-1

Σφιχτό και με έθνικ χαρακτήρα το μενού του νεαρού κ. Αρακά εκτελείται καλά από την ομάδα της κουζίνας. Δοκιμάσαμε σούπερ τραγανές γαρίδες με τζίντζερ, λάιμ και γλυκιά σάλτσα τσίλι, πολύ νόστιμα τάκος με τσίλι κι αβοκάντο, και σαλάτα κινόα με παντζάρια και γκοργκοντζόλα σε κρούστα κανταΐφι (θα θέλαμε η αναλογία κανταΐφι/γκοργκοντζόλας να γέρνει προς το δεύτερο). Τα πρώτα πιάτα, σε ύφος finger food, συνοδεύουν εύκολα και το ποτό στη μπάρα. Από τα κυρίως δοκιμάσαμε μπέργκερ, με σωστά ψημένο, ζουμερό μπιφτέκι μπλακ άνγκους, αυγό και τσένταρ, μας άρεσαν πολύ τα νουντλς λαχανικών (πληθωρικά και πικάντικα), όπως και τα σπαγκέτι με γκοργκοντζόλα, ρόκα και κουκουνάρι.

Ο λογαριασμός: Πρωινό/Brunch με καφέ 6-12€/άτομο, γεύμα περί τα 15€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Κάρτα με κοκτέιλ (και 2, 3 παλαιωμένα σε βαρέλι) που έχει δημιουργήσει ο mixologist Μάριο Μπάσο (Barreldier), αλλά και ψαγμένη γκάμα premium ποτών και σωστό σέρβις. Τα κοκτέιλ προορίζονται να συνοδεύουν και το φαγητό. Τολμήστε το. Στα συν, η άψογη λίστα κρασιών που ταξιδεύει σε γνωστά κι άγνωστα αμπελοτόπια της Ελλάδας, με πολλές στάσεις στις Κυκλάδες.

Επιπλέον πληροφορίες: Αντοιχτά καθημερινά 8.00-4.00.

Liquid Gastro Pub,

Ακτή Πέτρου Ράλλη 34, Ερμούπολη, Σύρος,

Τ/22810-83.974, 695-54.43.409.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή