Εκλεισε το ιστορικό «Αιγαίον» με τους λουκουμάδες

Εκλεισε το ιστορικό «Αιγαίον» με τους λουκουμάδες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από 91 χρόνια παρουσίας στον αριθμό 46 της Πανεπιστημίου, έκλεισε το θρυλικό μαγαζί με τους λουκουμάδες, «Αιγαίον», ένα από τα ιστορικότερα και αυθεντικότερα στέκια του κέντρου της Αθήνας. 

«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το ''Αιγαίον" κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του κλεισίματος στην ιστοσελίδα του μαγαζιού. 

Από το 1926 και για όλα αυτά τα χρόνια, το «Αιγαίον» στεγάστηκε στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46. Κατά τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση του λειτουργεί ως καφενείο, ενώ μετά από λίγα έτη εισάγει το προϊόν που το έκανε πιο ευρέως γνωστό στο αθηναϊκό κοινό, τους λουκουμάδες, οι οποίοι το κατέστησαν «κλασικό», δίνοντας του την ιδιαίτερη φήμη που διατήρησε μέχρι τις μέρες μας. 

Ιδρυτής του καταστήματος υπήρξε ο Γεώργιος Φύλλας. Το 1973 η διοίκηση του μαγαζιού πέρασε στα παιδιά του, Μιχάλη και Ευγένιο Φύλλα, ενώ τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι του βρισκόταν ο Γιώργος Φύλλας, γιος του Μιχάλη και εγγονός του Γεώργιου Φύλλα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή