«Φιάσκο» η εκταφή των λειψάνων του Σαλβαντόρ Νταλί

«Φιάσκο» η εκταφή των λειψάνων του Σαλβαντόρ Νταλί

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τεστ DNA που πραγματοποιήθηκαν στα λείψανα του Σαλβαντόρ Νταλί απέδειξαν ότι η Καταλανή Μαρία Πιλάρ Αμπέλ δεν είναι τελικά κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη, όπως είχε η ίδια ισχυριστεί, ζητώντας την εκταφή των λειψάνων, για να το αποδείξει. 

Μετά από απόφαση δικαστηρίου της Καταλωνίας, στις 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκταφή των λειψάνων του Ισπανού ζωγράφου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι είναι ο βιολογικός πατέρας της Αμπέλ, η οποία είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του καλλιτέχνη, ισχυριζόμενη ότι η μητέρα της είχε εξωσυζυγική σχέση μαζί του κατά τη δεκαετία του '50, όταν εργαζόταν ως υπηρέτρια στο σπίτι του.

Την αποτυχία των τεστ DNA έκανε γνωστή με ανακοίνωση του το Ίδρυμα Νταλί σήμερα, σημειώνοντας ότι το δικαστήριο που επέβλεπε τις εξετάσεις, ενημέρωσε τους δικηγόρους της Αμπέλ πως η πελάτης τους δεν είναι τελικά η «χαμένη κόρη» του εκκεντρικού καλλιτέχνη. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ίδρυμα με την Αμπέλ, η τελευταία δήλωσε ότι δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το αρμόδιο δικαστήριο. 

«Αυτή η κατάληξη δεν συνιστά έκπληξη για το ίδρυμα, καθώς σε κανένα σημείο δεν εμφανίστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συγγενική σχέση», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος, εκφράζοντας χαρά που «δόθηκε τέλος σε μία παράλογη και τεχνητή αντιπαράθεση». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή