Σε εγρήγορση όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. λόγω Εμανουέλ Μακρόν

Σε εγρήγορση όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. λόγω Εμανουέλ Μακρόν

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας θέτει από σήμερα το πρωί σε ισχύ και για διάστημα 24 ωρών η ΕΛ.ΑΣ., λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), στα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης θα μετάσχουν 500 έως 700 αστυνομικοί απ’ όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., συμπεριλαμβανομένης της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ. Αρμόδιοι αξιωματούχοι έλεγαν χθες ότι η αστυνομική κινητοποίηση θα είναι αντίστοιχη εκείνης του περασμένου Νοεμβρίου, όταν την Αθήνα επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στο «Ελ. Βενιζέλος» σήμερα, νωρίς το μεσημέρι. Ο κ. Μακρόν αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη (1.30 μ.μ.) και αμέσως μετά θα επισκεφθεί διαδοχικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικό σχέδιο ασφαλείας έχει προβλεφθεί για την επίσκεψη και ομιλία του Γάλλου προέδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας. Είναι η πρώτη ομιλία αρχηγού ξένου κράτους στον εν λόγω χώρο, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τελικά επιλέξει, για λόγους ασφαλείας, να εκφωνήσει τον λόγο του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Είχε προηγηθεί, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, η επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας στο Σύνταγμα.

Σήμερα, η περιοχή γύρω από την Ακρόπολη αναμένεται να ελεγχθεί εξονυχιστικά από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών και να «σφραγιστεί» αρκετές ώρες πριν μεταβούν εκεί ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Αλέξης Τσίπρας. Στη διάρκεια των ομιλιών (θα διαρκέσουν συνολικά μία ώρα) «ομπρέλα» ασφαλείας θα δημιουργήσουν εναέρια μέσα αστυνόμευσης, άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), ενώ στη διάθεση των διωκτικών αρχών θα βρίσκονται και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος θα διανυκτερεύσει στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Ως εκ τούτου, η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί και μέχρι την αναχώρηση του κ. Μακρόν σε κλοιό ασφαλείας.

Την Παρασκευή οι κ. Μακρόν και Τσίπρας θα έχουν συναντήσεις με Ελληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό στα μέλη της γαλλικής «κοινότητας» της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής στην οδό Σίνα, που σημειωτέον τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιούνται διακοπές στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων ανάλογα με τις μετακινήσεις του, καθώς και των υπολοίπων μελών της αποστολής.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας προβλέπεται να ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά η κ. Μπριζίτ Μακρόν θα επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Αρχαία Αγορά και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος συνοδευόμενη κατά περίπτωση από τη σύζυγο του κ. Παυλόπουλου, Βλασία και τη σύζυγο του κ. Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή