Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι αγορές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μολονότι η κρίση στην κορεατική χερσόνησο εξακολουθεί να προβληματίζει τους επενδυτές, όπως άλλωστε και η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Το ευρώ παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και κινήθηκε το βράδυ στο 1,1919 δολάριο. Παρά τη νέα υποχώρηση που σημείωσε το δολάριο, όταν έγινε γνωστή η παραίτηση του αντιπροέδρου της Federal Reserve, οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος ήταν περιορισμένες. Σύμφωνα με τον Κόνορ Κάμπελ, αναλυτή της Spreadex, «αυτό οφείλεται μερικώς στο γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΕΚΤ και οι επενδυτές δεν είχαν ακόμη λόγους να αλλάξουν τις θέσεις τους προτού μιλήσει ο Μάριο Ντράγκι».

Παράλληλα το παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο του χρυσού κυμάνθηκε στα υψηλά έτους και το βράδυ βρισκόταν στο 1.333,9 δολάριο η ουγγιά. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με ελαφρά υποχώρηση, αλλά έκλεισαν με μικρή άνοδο με εξαίρεση τον FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε με υποχώρηση 0,25% και τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης που έκλεισε με υποχώρηση 0,48%. Με κέρδη 0,75% έκλεισε ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτης χάρις στις μετοχές των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που προσείλκυσαν εκ νέου το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η μετοχή της Daimler έκλεισε με άνοδο 3,2%, καθώς νωρίτερα η Goldman Sachs την είχε χαρακτηρίσει υποτιμημένη και είχε προτείνει την αγορά της στους πελάτες της. Ετσι, οι μετοχές τις BMW και Volkswagen σημείωσαν άνοδο 1,6% και ο γενικότερος δείκτης του κλάδου άνοδο 1,7%.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη CAC 40 του Παρισιού να κλείνει με άνοδο 0,292% και τον FTSE MIB του Μιλάνου με άνοδο 0,35%.

Ανοδικά κινούνταν, άλλωστε, και η Wall Street παρά το γεγονός ότι παρατείνεται η κρίση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγιάνγκ. Ετσι ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones σημείωνε το βράδυ πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης κέρδη 0,24%. Ελαφρά άνοδο σημείωναν, άλλωστε, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς διέρρευσε φημολογία ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία προσανατολίζονται σε νέα παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής «μαύρου χρυσού». Το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν αργά το βράδυ στα 49,17 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 54,28 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή