«Μαύρη» μέρα για τον ιστορικό Ηρακλή

«Μαύρη» μέρα για τον ιστορικό Ηρακλή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους άθλους που χρειαζόταν στην περυσινή περίοδο ο Ηρακλής για να παραμείνει αγωνιστικά στη Σούπερ Λίγκα τούς έκανε όλους εκτός από έναν: να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου…

Μέρα με τη μέρα βούλιαζε στον βούρκο και χθες δέχθηκε κατακέφαλα την πιο δυνατή ροπαλιά στην υπεραιωνόβια ιστορία του, με την απόφαση να διαλυθεί ως επαγγελματική ομάδα και να υποβιβασθεί στο τοπικό για να απεγκλωβιστεί από την κινούμενη άμμο που τον είχαν βυθίσει τα χρέη και η διοικητική ανυποληψία.

Η καμπάνα είχε χτυπήσει πολλές φορές προειδοποιητικά και χθες ο ήχος της ήταν εκκωφαντικός: την ώρα που μαζεύονταν οι παίκτες του στις εγκαταστάσεις του Λόλα για να πάνε για φιλικό στην Αριδαία, ενημερώθηκαν από μέλη της διοίκησης ότι σταματούν τις προπονήσεις και μένουν ελεύθεροι γιατί η ομάδα δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, με την προοπτική να παίξει ως ερασιτεχνικός σύλλογος στο Α΄ τοπικό της ΕΠΣ Μακεδονίας, έπειτα από συγχώνευση με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας είναι εξαιρετικά απίθανο να καταφέρει να αλλάξει τη ρότα που έχει πάρει ο ιστορικός σύλλογος, ο οποίος σε λίγους μήνες συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής.

Παρά τις παχυλές υποσχέσεις του μεγαλομετόχου της Σπύρου Παπαθανασάκη, η ΠΑΕ αδυνατούσε να ανταποκριθεί και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, πόσο μάλλον να απαλλαγεί από τα μεγάλα χρέη της και να γίνει βιώσιμη εταιρεία. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές πρόθυμοι να αναλάβουν τόσο μεγάλα χρέη, η λογική εξέλιξη είναι η διάλυση της ΠΑΕ, ο ορισμός διοίκησης πρωτοδικείου και ο υποβιβασμός στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

«Ντροπή και αίσχος»

Οι εξελίξεις προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από ανθρώπους που αγαπούν τον Ηρακλή, με χαρακτηριστική την οργισμένη ανάρτηση στο Instagram του διεθνούς επιθετικού της Νότιγχαμ, Απόστολου Βέλλιου: «Ντροπή και αίσχος! Θλιβερή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς ήθελαν για κάποιους “κυρίους”. Δεν ξέρουν όμως ότι ο Ηρακλής είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή