Ρόντμαν: Δεν μιλάμε πολιτικά με τον φίλο μου τον Κιμ

Ρόντμαν: Δεν μιλάμε πολιτικά με τον φίλο μου τον Κιμ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός θρύλος του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν δήλωσε χθες πως ο ίδιος και ο φίλος του Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βορείου Κορέας, έχουν κάνει μαζί σκι και έχουν τραγουδήσει καραόκε, επιθυμώντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα εν μέσω του πυρηνικού αδιεξόδου με τις ΗΠΑ. Ο Ρόντμαν έχει επισκεφθεί πολλάκις τον Κιμ, ωστόσο σπάνια οι δυο τους συζητούν για πολιτικά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε βρετανική εκπομπή. Η Βόρειος Κορέα έχει προβεί τον τελευταίο καιρό σε αλλεπάλληλες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιεί περί μαζικής στρατιωτικής απάντησης. Ο γνωστός μπασκετμπολίστας φέρεται να δήλωσε πως απολαμβάνει να περνά ευχάριστα τον χρόνο του με τον Κιμ κατά τις επισκέψεις του στη Βόρειο Κορέα, μοιράζοντας τον ανάμεσα σε καραόκε, σκι, ιππασία και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Ο Ρόντμαν εξέφρασε τον θαυμασμό του και για τον Αμερικανό πρόεδρο, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι ορισμένες φορές μπορεί να δρα ως τρελός.

Η τελευταία επίσκεψη του Ρόντμαν στη Βόρειο Κορέα έγινε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ήδη προηγούμενες επισκέψεις είχαν τροφοδοτήσει συζητήσεις περί δυνητικής προόδου μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιόνγιανγκ. Ωστόσο, τα σχόλια του μπασκετμπολίστα για τον Κιμ επέσυραν χλευαστική κριτική. Η Βόρειος Κορέα έχει κατ’ εξακολούθηση αγνοήσει προειδοποιήσεις από τη Δύση και τον μείζονα σύμμαχό της, την Κίνα, αναφορικά με τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές που πραγματοποιούνται κατά παραβίαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Ρόντμαν δήλωσε πως δεν προσπάθησε να υπερασπιστεί τις πράξεις του Κιμ, καθώς έδρασε ως πρεσβευτής σε επίπεδο αθλητισμού, λόγω της έντασης μεταξύ Αμερικής και Βορείου Κορέας. Εξήγησε, τέλος, πως δεν αγαπά τον Κιμ, απλώς επιθυμεί να εξομαλύνει την υπάρχουσα κατάσταση ώστε όλοι να συμφιλιωθούν μεταξύ τους. Ο Ρόντμαν, ή, αλλιώς, «Το Σκουλήκι» όπως είχε ονομαστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του για τον έντονο χαρακτήρα του, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς παίκτες στην ιστορία του NBA.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή