Πιτσιόρλας: Μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό

Πιτσιόρλας: Μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος για την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Στ. Πιτσιόρλας

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, o κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι οι διαδικασίες που αφορούν στην επένδυση του Ελληνικου  θα προχωρήσουν και έως το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί η άδεια για Καζίνο ενώ αρχές του 2018 «θα μπουν μπουλντόζες».

Γενικότερα, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων, τονίζοντας την επίσκεψη Μπορίσοφ, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και την κινεζική «απόβαση» στη ΔΕΘ.

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α΄εξάμηνο του 2017», προσέθεσε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τομέα του τουρισμού, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.

«Μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, αναφερόμενος στην κριτική της ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα… Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται».

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μακρόν, σημείωσε ότι έχει «ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε», τονίζοντας ότι η επιλογή της Ελλάδος από τον Γάλλο πρόεδρο για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στο εξωτερικό δεν είναι τυχαία. 

«Φαίνεται ότι υπάρχει συναντίληψη με το Παρίσι για τα μεγάλα θέμα της Ευρώπης», συνέχισε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό πως ο Γάλλος πρόεδρος τάσσεται εναντίον του GREXIT με σαφήνεια και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στη χώρα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή