ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Δικαιοσύνης: «Προτρέχει και ασχημονεί» η ΝΔ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Προτρέχει και ασχημονεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση που θα παρατείνει με σημαντικές εξαιρέσεις τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου.

Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρατείνει την εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου και θα ορίζεται ότι εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων του κατάδικοι για βαριά και ειδεχθή εγκλήματα, όπως ληστείες και λοιπά.

«Όπως συνηθίζει η Νέα Δημοκρατία προτρέχει και ασχημονεί. Έτσι και τώρα: Χωρίς να ξέρει το περιεχόμενο της διάταξης για τη αποσυμφόρηση των φυλακών σπεύδει να υψώσει μηδενιστική ρητορική. Και εδώ η Κυβέρνηση με γνώμονα το κοινό συμφέρον προωθεί εξίσου την ασφάλεια των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μακριά από το ανεύθυνο εμπόριο του φόβου και την παραπλάνηση της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, την αληθινή αντεγκληματική πολιτική υπηρετούν μέτρα εξανθρωπισμού και εκσυγχρονισμού του ποινικού και σωφρονιστικού συστήματος και όχι ανέξοδες κραυγές για καταστολή χωρίς εγγυήσεις. Η Νέα Δημοκρατία καλό θα ήταν να διδαχθεί από την κυβερνητική πολιτική».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ