Με «ισχυρά αντίμετρα» απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες η Βόρεια Κορέα

Με «ισχυρά αντίμετρα» απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες η Βόρεια Κορέα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα δεσμεύθηκε να απαντήσει με «ισχυρά αντίμετρα» στις πιέσεις και τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι επιδιώκει ανοικτά πόλεμο, στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, στο όποιο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η Ιαπωνία και η Βόρεια Κορέα.

H δέσμευση έγινε από την αντιπροσωπεία της Πιονγιάνγκ στο οικονομικό φόρουμ, η οποία θέλησε να προβεί σε μία ηχηρή απάντηση στις παραινέσεις της Ουάσιγκτον στον Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλλει πετρελαϊκό εμπάργκο στη Βόρεια Κορέα, να απαγορεύσει τις εξαγωγές υφάσματων από τη χώρα και την πρόσληψη Βορειοκορεατών στο εξωτερικό και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επιβάλλοντας του παράλληλα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς. 

«Θα απαντήσουμε στις βάρβαρες συνωμοσίες γύρω από τις κυρώσεις και θα πιέσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες με ισχυρά αντίποινα», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της αντιπροσωπείας. 

Επιπλέον, η ίδια ανακοίνωση κατηγορεί τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για χρήση του οικονομικού φόρουμ προς εξυπηρέτηση των «βρώμικων πολιτικών τους παιχνιδιών», καθώς το πραγματικό αντικείμενο του τελευταίου είναι η περιφερειακή οικονομική συνεργασία και όχι η κριτική στο βορειοκορεατικό βαλλιστικό πρόγραμμα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή