ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Ο γιος και ο γαμπρός του Ντουτέρτε κατηγορούνται για εμπόριο ναρκωτικών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο γιος και ο γαμπρός του Ροντρίγκο Ντουτέρτε αρνήθηκαν σήμερα, ενώπιον μιας επιτροπής έρευνας του Κογκρέσου, ότι ανήκουν σε μια οργάνωση λαθρεμπόρων ναρκωτικών, καθώς μαίνεται ο αμφιλεγόμενος πόλεμος κατά των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζώη σε χιλιάδες ανθρώπους. 

Η Γερουσία των Φιλιππίνων ξεκίνησε τον Ιούλιο μια έρευνα για το φορτίο ενός πλοίου από την Κίνα, το οποίο μετέφερε μεθαμφεταμίνη αξίας 105 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ένας εργαζόμενος στο τελωνείο δήλωσε ότι είχε ακούσει τα ονόματα Πάολο Ντουτέρτε, του 42χρονου γιου του Φιλιππινέζου προέδρου, και του γαμπρού του Μανάσες Κάρπιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δύο άνδρες ενδέχεται να είχαν διευκολύνει την εισαγωγή των ναρκωτικών, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Εντούτοις, στη συνέχεια ο μάρτυρας ανακάλεσε, λέγοντας ότι αναφέρθηκε σε μια «φήμη». Ωστόσο, η επιτροπή θέλησε να καταθέσει ενώπιόν της ο γιος του Ντουτέρτε, ο οποίος είναι αντιδήμαρχος της πόλης Νταβάο. 

Ο γερουσιαστής της αντιπολίτευσης, Αντόνιο Τριγιάνες, σφοδρός επικριτής του Ντουτέρτε, ο οποίος ηγείται της έρευνας, δήλωσε ότι ο Πάολο Ντουτέρτε έχει ένα τατουάζ στην πλάτη που ενδέχεται να αποδεικνύει ότι είναι μέλος της κινεζικής μαφίας, που διακινεί τα ναρκωτικά.

Αν και ο Πάολο παραδέχθηκε ότι έχει ένα τέτοιο τατουάζ, πρόσθεσε ότι αρνείται να απαντήσει σε αβάσιμες κατηγορίες. Ο Κάρπιο από την πλευρά του, που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, απέρριψε τις κατηγορίες. «Ο κουνιάδος μου και εγώ έχουμε σταυρωθεί δημοσίως βάσει φημών και κουτσομπολιών», κατήγγειλε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ