Ξεκινάει η «Λίμνη των Ηχων»

Ξεκινάει η «Λίμνη των Ηχων»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λίμνη της Βουλιαγμένης δεν θα συγκεντρώνει πλέον μόνο θερινούς και χειμερινούς λουόμενους αλλά και φιλόμουσους, καθώς ξεκινά από σήμερα ένας νεόκοπος θεσμός, που τη μετατρέπει σε ιδεώδη συναυλιακό χώρο. Πρόκειται για τη σειρά μουσικών βραδιών «Η Λίμνη των Ηχων», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση.

Ο στόχος είναι να αναδειχθεί το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της, συνδυασμένο με τους ήχους της μουσικής. Η παρθενική εκδήλωση με τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία» πραγματοποιείται απόψε, με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Δ. Γραμμένου και με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Αννα Φεντόροβα.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει μελωδίες από την «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι, την πρώτη σουίτα «Πέερ Γκιντ» και το Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 16, του Εντβαρντ Γκριγκ, το «Πουλί της Φωτιάς» του Ιγκόρ Στραβίνσκι (εκδοχή του 1919), όπως επίσης και έργα του Ντβόρζακ και του Ραχμάνινοφ. «Η σπάνια ομορφιά του τοπίου με τον επιβλητικό βράχο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης ξύπνησε στη φαντασία μου τους ήχους μιας ορχήστρας με μουσική εμπνευσμένη από παραμύθια και μουσικούς ήρωες», είχε τονίσει ο Διονύσης Γραμμένος παρουσιάζοντας το εγχείρημα πριν από μερικούς μήνες.

Ο Κερκυραίος διευθυντής ορχήστρας και σολίστ του κλαρινέτου θεωρείται ένα από τα ταλέντα της νέας γενιάς. Ξεκίνησε τη διεθνή του σταδιοδρομία με το Α΄ βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό  «Eurovision Young Musicians 2008». Εχει συμπράξει με ορχήστρες και σύνολα όπως η Vienna Symphony Orchestra, η Norwegian Radio Symphony Orchestra, η Lucerne Festival Strings και η Berlin Philharmonia Quartet κ.ά.

Επίτιμη προσκεκλημένη της βραδιάς θα είναι η Oυκρανή πιανίστα Αννα Φεντόροβα, διευθύντρια του νεοσύστατου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της ολλανδικής πόλης Εντε. Η πολυβραβευμένη 27χρονη σολίστ έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και αγαπά τη χώρα μας.

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 34 έως 54 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή