«Συναγερμός» στο τουρκικό προεδρικό – έρευνα εις βάρος πρώην συνεργάτη του Ερντογάν

«Συναγερμός» στο τουρκικό προεδρικό – έρευνα εις βάρος πρώην συνεργάτη του Ερντογάν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης κρούει τον κώδωνα κινδύνου στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο. Οι αμερικανικές αρχές ξεκινούν έρευνα και δικαστική διαδικασία για πρώην στενό συνεργάτη του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αμερικανικές διωκτικές αρχές υποψιάζονται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, εξασφάλισε κέρδη χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις και το κύρος του αξιώματος του για να παρακάμψει το Ιράν και οι τουρκικές τράπεζες τις κυρώσεις και απομονώσεις που επέβαλλαν ξένες χώρες το προηγούμενο διάστημα στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Η εκδίκαση της νέας υπόθεσης εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια της εκδίκασης των υποθέσεων του ιρανικής καταγωγής Τούρκου επιχειρηματία Ρεζά Ζαρράπ και υψηλόβαθμου στελέχους της τουρκικής τράπεζας Χάλκπμανκ, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μήνες φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Η όλη εξέλιξη αναστατώνει την Άγκυρα, με την τουρκική κυβέρνηση να σπεύδει να διαβεβαιώσει την τουρκική κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσαγλαγιάν, όσο κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας εξυπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Οι νέες εξελίξεις βρίσκουν μεγάλο αντίκτυπο στην τουρκική επικαιρότητα, με τον αντιπολιτευόμενο τύπο να εστιάζει στα φαινόμενα διαφθοράς, στα οποία εμπλέκεται η τουρκική κυβέρνηση και το περιβάλλον της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή