Oι κινέζοι εδώ διαβάζουν

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν το αρχιτεκτονικό γραφείο Χ+Living ανέλαβε τον σχεδιασμό του βιβλιοπωλείου της αλυσίδας Zhongshuge, στην κινεζική πόλη Τσενγκντού, τέθηκε αντιμέτωπο με μια ιδιαίτερη πρόκληση: να ενσωματώσει τη γοητεία της και τα μοναδικά τοπία που την περιβάλλουν στη σύλληψη των χώρων.

Το έκανε με τόλμη και φαντασία.

Τα βιβλία τοποθετήθηκαν σε ράφια εμπνευσμένα από φυτά μπαμπού, ενώ δημιουργήθηκε μια παιδική γωνιά που ενσωματώνει με παιχνιδιάρικο τρόπο στοιχεία-σύμβολα της περιοχής: οι βιβλιοθήκες της παραπέμπουν σε ανεμόμυλους και γιγάντια πάντα, ενώ οι λιλιπούτειοι αναγνώστες ξεφυλλίζουν τα βιβλία τους καθισμένοι σε τραπέζια σε σχήμα μανιταριών.

Παράλληλα, αξιοποιήθηκαν οι ενδιαφέροντες αντικατοπτρισμοί που δημιουργούν οι καθρέφτες οροφής και δημιουργήθηκαν μικρές ανεξάρτητες ζώνες ανάγνωσης.

Δίπλα στα μεγάλα παράθυρα, που επιτρέπουν στο φυσικό φως να διαχέεται στο εσωτερικό, καθίσματα και παγκάκια προσφέρονται για διάβασμα, διαλογισμό ή χαμηλόφωνες συζητήσεις, ενώ υπάρχει και χώρος διαλέξεων.

www.xl-muse.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή