Ξενοδοχεία από σκουπίδια

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλαστικά μπουκάλια, κουρέλια, δίχτυα, τσάντες –τόνοι σκουπιδιών που συνέλεξαν εθελοντές από τις παραλίες της Ευρώπης– ντύνουν τους τοίχους του «Save the World Hotel» στις όχθες του Ρήνου, με φόντο τον Καθεδρικό της Κολωνίας.

Πρόκειται για ένα γλυπτό ύψους 8 μ. και μήκους 12 μ., που αποτελεί μέλος του project κατασκευής ξενοδοχείων από σκουπίδια που έχει παρουσιάσει ο Γερμανός ακτιβιστής καλλιτέχνης HA Schultz στη Ρώμη και στη Μαδρίτη.

Πιστός πάντα στην ίδια πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί εδώ και 50 χρόνια στην τέχνη του, ο 78χρονος εικαστικός, που έγινε γνωστός μέσα από τις ανθρωπόμορφες τενεκεδένιες φιγούρες του, φιλοδοξεί να εκθέσει αντίστοιχα γλυπτά-ξενοδοχεία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου για να προβληματίσει το κοινό γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κρεβάτια υπάρχουν, αλλά διανυκτέρευση δεν προβλέπεται για τους επισκέπτες – αν και σε προηγούμενες εκθέσεις κάποιοι είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή