ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Β. Κορέα: «Προτιμώ να μην επιλέξω τη στρατιωτική οδό»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι προτιμά να αποφύγει να λάβει στρατιωτική δράση για να αντιμετωπίσει την πυρηνική απειλή που θέτει η Βόρεια Κορέα, αλλά σημείωσε ότι οι προηγούμενες διπλωματικές προσπάθειες απέτυχαν να πιέσουν την Πιονγιάνγκ να μην αναπτύξει το πυραυλικό της οπλοστάσιο.

«Η στρατιωτική δράση θα αποτελούσε σίγουρα μια επιλογή. Είναι αυτή αναπόφευκτη; Τίποτε δεν είναι αναπόφευκτο», τόνισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Προτιμώ να μην επιλέξω τη στρατιωτική οδό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι: «Αν την ακολουθήσουμε για τη Βόρεια Κορέα, θα είναι μια ημέρα πολύ θλιβερή για τη Βόρεια Κορέα».

Υπέρ αυστηρότερων κυρώσεων Μέρκελ και Σι Τζινπίνγκ

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν στην ανάγκη επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπεργκ.

Κατά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Πέμπτη, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την τρέχουσα κατάσταση στη Βόρεια Κορέα και τόνισαν ότι οι τελευταίες δοκιμές της Πιονγιάνγκ εγείρουν μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή, σημειώνοντας ότι αυτές συνιστούν μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τόνισε ο Ζάιμπεργκ.

«Οι ηγέτες από κοινού δήλωσαν ότι στηρίζουν την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ενάντια στη Βόρεια Κορέα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ωστόσο τη σημασία για τη συνέχιση επιδίωξης του διαλόγου για την ειρηνική επίλυση της υπάρχουσας κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ